• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 31 August , 2023

Lucrările la Podul peste Tisa avansează în ritm alert

„Am făcut o vizită de lucru pe șantierul Podului peste Tisa pentru a vedea stadiul și ritmul în care lucrările sunt realizate la acest obiectiv important de investiții.
Până în prezent, la patru din cele cinci poduri de descărcare, s-au realizat integral următoarele lucrări: carcasele de armătură, cofrarea/ decofrarea, betonarea ra­dierelor și realizarea umpluturilor. La podul de la km 0+780, s-a finalizat betonarea radierelor și urmează să se realizeze umpluturile. La două dintre poduri (podurile de la km 0+610 și 0+660) se asamblează structura metalică din tablă ondulată, acțiune care se va finaliza săptămâna viitoare.

La infrastructura podului principal, sunt finalizate platformele și drumurile de acces pentru instalația de foraj și autobetoniere, iar piloții forați sunt în execuție. La clădirile administrative, CORP A – Direcția Vămilor, și CORP B – Poliția de Frontieră, sunt finalizate trasarea planimetrică a fundațiilor, decopertarea stratului vegetal, pernele din balast, scurgerile pluviale, aș­ter­nerea geotextilului și a foliei de polietilenă, stratul de beton suport pentru hidroizolație și hidro­izolațiile.

Se lucrează, de asemenea, la terasamente între km 0+250 și km 0+550 pentru decopertarea terenului vegetal și așternerea materialului de umplutură la cotă.

Această legătură nouă pe care o creăm cu Ucraina la Sighetu Marmației reprezintă un prim obiectiv de asemenea anvergură realizat în Maramureș în ultimii 30 de ani, un obiectiv de infrastructură care va aduce dezvoltare și creștere eco­nomică pentru ambele co­munități de pe malul Tisei.

Mulțumesc echipelor de proiect din cadrul Consiliului Județean, Ministerului Transporturilor și Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și, nu în ultimul rând, constructorului pentru implicarea și munca depusă în realizarea acestui proiect”, a spus Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.