• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 24 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 10 Decembrie , 2018

Liceul „Dr. Florian Ulmeanu” în An Centenar

Prof. Georgiana COVACI

Conducerea Liceului Tehnologic „Dr. Florian Ulmeanu” Ulmeni, di­rector Anca Crina Rus și director adjunct Maria China, cadrele didactice și elevii au organizat o serie de activități dedicate Centenarului Marii Uniri. Bucuria de a fi român, aprecierea față de obiceiurile și tradițiile românești, precum și sentimentele de patriotism, i-au făcut pe aceștia să aducă în prezent valorile și tezaurul strămoșilor noștri.
Elevii clasei a III-a, coordonați de înv. Lăcrămioara Covaciu, au făcut o in­cursiune în timp, petrecând clipe de neuitat în muzeul personal al doamnei învățătoare, unde au avut ocazia să admire interiorul unei case tradiționale, să observe și să utilizeze războiul, so­cala, furca, vârtelnița. La această acti­vitate au fost invitați bătrâni ai satului, care le-au împăr­tășit elevilor amintiri din copilăria lor. De asemenea, au participat și părinții, amintindu-și cu drag de tinerețea lor și de îndeletnicirile de atunci și au confecționat împreună cu copiii, ștergare românești, au dansat și au pregătit mâncare tradițională.
Elevii din Corul liceului, coordonat de prof. Codruța Lupșe, îmbrăcați în straie populare și purtând cu mândrie culorile drapelului, au defilat prin oraș, intonând cântece patriotice. De asemenea, au susținut la Centrul de artă și cultură, cât și pe scena ampla­sată în centrul orașului Ulmeni, un recital emoționant dedicat Cente­narului Marii Uniri. Momentul a fost întregit de evoluția grupului de dansa­tori al liceului, coordonat de consilierul educativ Sorina Botiș și eleva Diana Pop.
Preșcolarii, coordonați de ed. Ana Tușnea și Elvira Sav, precum și șco­larii ciclului primar, îndrumați de înv. Csilla Boros, Diana Mateșan, La­vi­nia Mateaș, Lăcrămioara Cova­ciu și Da­cian Sas, și-au arătat dragostea față de țară și bucuria pentru acest important eveniment, prin poezii, cântece și dansuri populare, scoțând în evidență spiritul de joc și voie bună, caracte­ristic românului din toate timpurile.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.