• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 1 Iulie , 2016

Liberali băimăreni la ceas de seară. Puciul!

PNL Maramureş şi PNL Baia Mare au ajuns la momentul analizelor de partid, a hotărârilor prin care se vor lua măsuri din cauza rezultatelor nesatisfăcătoare obţinute de liberalii din nord. Oricum ai întoarce problema, se ajunge acolo, la procente…Şi de aici se poate întâmpla orice. Dar lucrurile trebuie realizate în spiritul regulamentului, statutului şi a celor votate în structurile partidului, la nivel naţional şi local.

 

 

Recent a avut loc un fel de puci în care ţinta a fost Cristian Niculescu Ţâgârlaş, preşedintele PNL Baia Mare.

Disputele în organizaţia băimăreană a liberalilor au fost dintotdeauna, iar acum, cu ocazia alegerilor din iunie, ele s-au dovedit a fi sarea şi piperul din alegeri. Dacă liberalii nu au reuşit să scoată un rezultat mai bun, de vină este toată organizaţia, nu doar liderul sau un grup. Alegerile sunt o chestie la care participă, în mod normal, toţi membrii organizaţiei. Sigur, unii mai mult decât alţii, dar efortul trebuie să fie comun.

În Baia Mare, de mai mulţi ani, liberalismul a cam dispărut, din cauza unor indivizi ce se cred mari politicieni şi cer tot timpul!

O parte a celor veniţi de la alte partide au dat dovadă de indiferenţă în cazul alegerilor, mai ales în cazul celor din iunie.

 

Acum, după un rezultat greu de înghiţit se arată colţii unora ce vor o halcă din Niculescu, mai ales.

Şi pe şestache s-a organizat un fel de comitet tovărăşesc la care au venit chiar cei ce nu au fost văzuţi în campanie pe la sediu, măcar, pe teren, nici poveste!

În mijlocul grămezii liberale, un fost sau poate actual consilier, pe nume Radu Cosma. Ne-am gândit de unde îl cunoaştem şi cu greutate am realizat că acest liberal a fost consilier local!

Amintirile s-au oprit aici, ceea ce arată ce bun consilier a fost respectivul domn. Din poza de grup mai surâd câţiva liberali pe care nu îi cunoaştem şi mai cunoscutul Dan Hotico. Dane! 

Mai târziu a venit la respectiva întrunire şi Felician Cerneştean, consilier judeţean în noul CJ.

 

Acest comitet s-a dorit a fi o voce din popor, adică un grup de membri oneşti de partid ce au constatat că după ce au venit din concediul alegerilor ar trebui să ia măsuri dure împotriva lui Niculescu Tâgârlaş, deoarece nu a câştigat alegerile cu 80 la sută aşa cum s-ar fi întâmplat în cazul în care candidatul ar fi fost alt liberal vajnic, drept şi adevărat. Noi nu am spus că ar fi vorba de Mircea Dolha!

Şi grupusculul liberal a emis nişte hotărâri pe care tot ei le-au şi comentat. Aşa cum ar fi fost firesc. Doar că la conferinţa de presă în care au expus cazul, nu au fost invitaţi decât unii. Noi nu!

Am încercat să aflăm cine a fost de faţă pentru a cere o părere, o idee… o… Din aproape în aproape am aflat că majoritatea liberalilor pe care un ziarist i-ar fi interpelat pe această speţă nu aveau habar de poveste, cu o singură excepţie notabilă, Mircea Man. Ne pare rău că nu ne-am gândit la Cosma!

 

Liderul pe jumătate al PNL Maramureş, Mircea Man ne-a spus că se află la Rohia şi că nu prea are ce să spună. Deşi avea semnal telefonic rău, se întrerupea des, am înţeles că liderul liberal ar fi anunţat de mai de mult că ar urma un eşec la alegerile din Baia Mare. Am mai înţeles, cu întreruperile de rigoare că Mircea Man şi-ar asuma rezultatul alegerilor în organizaţia judeţeană, ceea ce probabil, ar duce la o demisie din funcţie.

Dar de la Man am ajuns la Cerneştean. Consilierul judeţean a spus că a fost de faţă deoarece a fost invitat şi el onorează toate invitaţiile. Am sesizat că acesta împărtăşeşte părerile celor „nimeni” care au organizat puciul. Pe undeva firesc, el fiind unul dintre cei care au dorit să candideze la primăria Baia Mare.

Apoi este un apropiat al unui lider ce stă pe la Bucureşti şi de acolo butonează telecomanda organizaţiei băimărene şi chiar judeţene.

Şi după două-trei zile de la întâmplare, lucrurile sunt tot aşa. Adică, nimic.

Credem că din această poveste cei mai câştigaţi sunt pesediştii, care îşi văd colegii fragmentaţi, iar în perspectiva alegerilor generale de la toamnă, probabil PSD va face un scor şi mai bun şi mai…

 

Întâmplător şi fără nicio legătură cu subiectul de mai sus, mergând spre redacţie, la ceas de după-masă spre seară, am zărit un grup de liberali, foşti consilieri în diverse mandate precum doamna Cosma, în faţa sediului organizaţiei. În mijlocul grupului, un lider, altfel nu ar fi stat în centru, mărunţel şi îmbrăcat în blugi şi cu o cămaşă de vară, uşoară ca un fulg! E! Liberal, nu glumă!

 

Cristian Niculescu Ţâgârlaş nu a comentat prea mult subiectul. El doreşte şi aşteaptă analiza forurilor naţionale ale partidului.

 

„Eu sunt un om transparent, care respectă deciziile PNL, la fel şi statutul. În urma măsurilor care se vor lua, va exista, probabil, un comunicat de presă al preşedintelui PNL Maramureş. În prezent, există doi copreşedinţi. Conform deciziei luate la nivel naţional, conducerile vor fi unificate. Nu vreau să comentez evenimentele care au avut loc. Se va discuta în forurile statutare problemele ivite. Aici, se doreşte a exista o stare conflictuală în cadrul PNL”, a spus Niculescu Ţâgârlaş în presa băimăreană.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.