• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 2 Aprilie , 2012

László Borbély, un ministru cu bani

Ministrul mediului şi pădurilor, László Borbély, a venit în Maramureş într-o vizită de lucru. În Baia Mare au fost semnate patru contracte de finanţare pentru lucrări importante în localităţile Dumbrăviţa, Ulmeni, Săliştea de Sus şi Sarasău, iar pe Valea Neagră a participat la inaugurarea a două microhidrocentrale, importantă investiţie în infrastructura maramureşeană.

 
 

Ministrul Mediului a avut o întâlnire cu primarii maramureşeni în sala mare de şedinţe a Consiliului Judeţean. Întâlnirea a fost prelungită deoarece primarii au dorit să vorbească cu ministrul despre problemele localităţilor pe care le-au reprezentat. Majoritatea discursurilor s-au terminat cu solicitări de bani pentru investiţii începute, neîncepute, dar dorite sau pentru lucrări în depoluare. Mai mulţi primari au arătat că sunt probleme cu tăierile ilegale de pădure şi au cerut ca legea să fie respectată.

Borbély a promis, aşa cum îi stă bine unui ministru în funcţie, iar aleşii maramureşenilor s-au mulţumit şi cu atât.

 

După câteva ore de discuţii, a urmat o conferinţă de presă în cadrul căreia s-au semnat contractele cu cele patru primării maramureşene. De fapt două, deoarece doi dinte primar nu au venit la eveniment. Ministrul s-a arătat deranjat de acest lucru şi a punctat public nemulţumirea. Cei 25,8 milioane de lei care vor merge spre cele patru primării provin de la Fondul de Mediu.

Ministrul a vorbit despre importanţa proiectelor, de modul în care ar trebui să se comporte aleşii în problematica atragerii de fonduri spre comunităţile locale. Pe de altă parte, după datele ministerului Mediului, în nordul ţării vor intra sume importante în acest ani, mai bine de 80 de milioane de euro.

„În discuţiile avute cu primarii maramureşeni am trecut în revistă proiectele care sunt în derulare. Doresc să subliniez că Maramureşul este printre judeţele cu cele mai multe proiecte aflate în derulare. Proiecte pe partea de prevenire a inundaţiilor au alocate sume consistente, peste un miliard de lei. Iar alte proiecte au finanţare europeană şi din Fondul de Mediu. În momentul de faţă, în Maramureş sunt în derulare proiecte cu finanţare de la ministerul Mediului de peste 455 de milioane de euro. Cea mai mare parte a fondurilor sunt la Apele Române pentru lucrări specifice.

Cea mai mare problemă aici, în acest moment, este legată de deşeuri. S-au pierdut ani buni în dispute cu privire la locaţia pentru depozitul de deşeuri. În sfârşit, avem locaţia şi au început dezbaterile publice, iar preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Man, a promis că până în 20 aprilie va depune la minister documentaţia pentru această investiţie. Proiectul este în valoare de 50 de milioane de euro. Maramureşul are nevoie de acest sistem integrat de management al deşeurilor”, a spus Borbély. 

 
 

„Maramureşul este printre judeţele cu cele mai multe proiecte aflate în derulare. Proiecte pe partea de prevenire a inundaţiilor au alocate sume consistente, peste un miliard de lei. Iar alte proiecte au finanţare europeană şi din Fondul de Mediu. În momentul de faţă, în Maramureş sunt în derulare proiecte cu finanţare de la ministerul Mediului de peste 455 de milioane de euro. Cea mai mare parte a fondurilor sunt la Apele Române pentru lucrări specifice” - Laszlo Borbely.

Comentariile celorlalți

cetatean pe 03.04.2012 la 10:34
Numai promisiuni , mergeti in rezervatia de pe Valea Vasserului si vedeti ce s-a intamplat in toti acesti ani , nu au mai ramas paduri decat doar cele de acoperire , in rest totul a disparut , oare se face cineva vinovat ?? totul este o mascarada , rusine voua celor care a-ti putea face ceva pentru binele judetului si al tarii

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.