Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
La Papillon Catering găseşti sănătatea în bucate
Cei doi tineri care au deschis restaurantul Papillon Catering, Oliviu şi Andreea, au fost plecaţi mulţi ani în Franţa, unde au lucrat în această zonă de alimentaţie. Au lucrat şi au învăţat, iar acum au considerat că trebuie să vină în România să aducă o altă filozofie cu privire la ce mâncăm, cum mâncăm. Firma de catering este o întreprindere ce necesită a fi pe piaţă cu oferte diversificate, bine pregătite, realizate într-un mediu adecvat, profesionist, cu alimente proaspete, cumpărate de la producătorii locali, pe ideea că trebuie ajutată şi această zonă, dar şi pentru a oferi mâncăruri bune şi foarte bune.
Pe linia aceasta, cei doi tineri au intrat într-o colaborare cu Lena Coteţ şi Firuţa Crişan pentru a oferi de la mâncare sănătoasă până la sfaturi, reţete şi tratamente. Dezbaterea a avut loc în localul restaurantului, micuţ, dar cochet şi în faţa unei săli pline de maramureşeni care au avut probleme de sănătate rezolvate prin ştiinţa profesorului Lena Coteţ.
Aceasta a avut un cancer pe care l-a vindecat în urmă cu mulţi ani, dar şi o gravă afecţiune pulmonară a soţului ei. Totul cu sucuri, semniţe, sâmburi şi o dietă bazată pe hrană vie.
Lena Coteţ ajută pe oricine, este o femeie cu mare credinţă în Dumnezeu şi în posibilităţile naturii de a oferi tratamente vindecătoare pentru mai toate bolile ce macină sănătatea celor din jur. Nu cere nimic, nu le cere celor care vin la ea să renunţe la tratamentul cu medicamente de sinteză, oferă tot ce ştie după mai bine de 20 de ani de studiu al tratamentelor naturiste. Lucrează cu nutriţionişti, cu medici, inventatori şi are un magazin de produse naturiste în Baia Mare. La dezbaterea de la Papillon Catering au venit mai bine de zece persoane care au beneficiat de tratamentele Lenei Coteţ. Multe dintre ele au avut diverse forme de cancer. Cei în cauză au explicat cum au fost şi cu sunt în prezent. Poveşti adevărate de viaţă în care credinţa şi puterea naturii au făcut minuni.
După aceste momente pline de emoţie, a fost rândul Firuţei Crişan să prezinte câteva reţete de hrană vie, mâncare din produse fără a fi preparate termic. Legume, verdeţuri, seminţe, uleiuri în diverse combinaţii pot oferi papilelor gustative cele necesare pentru o masă bună, hrănitoare şi sănătoasă. Au existat şi întrebări şi degustări. Toate preparatele realizate pe loc, au trecut ca „pâinea caldă”. De Toamna Băimăreană va avea loc un simpozion pe tema hranei vii şi a tratamentelor propuse de Lena Coteţ.
Proprietarii Papillon Catering vin în întâmpinarea nevoilor celor care doresc mâncare raw vegane şi au introdus în meniul lor preparate realizate de Firuţa Crişan. Se poate comanda, se poate mânca la restaurant. Merită să încercaţi!