• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 20 Mai , 2014

La Emil Racoviţă, educaţia oferă şanse egale

Liceul teoretic „Emil Racoviţă” Baia Mare a organizat în sala de sport un eveniment deosebit prilejuit de Campania globală pentru educaţie, ediţia 2014. În acest an programul s-a numit: Drepturi egale - Şanse egale.

 
 
 

Liceul băimărean are o altă înfăţişare de când director al instituţiei de învăţământ este Mariana Pop, fostul inspector general.

Cu sprijinul autorităţilor locale si cu eforturi proprii, Mariana Pop a reuşit să renoveze, să modernizeze, să aducă rigoare în actul educaţional, să ofere elevilor o altă perspectivă.De ultima ora au fost renovate spatiile pentru 12 săli de clasă.

 

„Urmează să achiziţionăm şi mobilierul cu fondurile alocate de Consiliul Local Baia Mare, in felul acesta spatiile de învăţământ răspuzand standardelor educaţionale la nivel înalt”, ne-a spus Mariana Pop.

 

Aceste lucruri bune se leagă de proiectul Campania globală pentru educaţie, deoarece întreaga comunitate educativă crede cu tărie că prin educaţie, toţi copiii şi tinerii au şanse egale.

În sala de sport au fost prezenţi elevii claselor a 11 – a, colegi de an cu unul dintre cei mai inimoşi elevi ai liceului, Andrei Cupşa, un tânăr ce ar sindromul Down, dar care aduce cinste liceului şi Maramureşului, României prin rezultatele excepţionale obţinute în competiţiile sportive ale tinerilor cu dizabilităţi, organizate la nivel mondial.

 

Directorul liceului le-a vorbit elevilor de nevoia de a fi toleranţi, de a sprijini colegii care au probleme, de a nu face diferenţe între ei, de a participa la activităţile de voluntariat pe care liceul băimărean le organizează la Asociaţia celor cu autism (50 de elevi ai liceului sunt voluntari la Asociaţie).

După discuţiile pe tema combaterii discriminării şi după prezentarea materialelor pe această temă, elevul de clasa a 11- a, Andrei Cupşa a fost invitat să le prezinte colegilor lui ultimul succes obţinut recent la Monaco, respectiv dublu medaliat la competiţia de înot de la Campionatele mondiale ale sportivilor la care au participat 23 de ţări.

 

Este de apreciat francheţea tânărului elev, un sportiv desăvârşit, un coleg bun, apreciat de colegii lui. Andrei este cel mai bun exemplu că se poate, că în cunoştinţă de cauză, colegii iau decizia cea bună şi întind mâna prieteniei şi preţuirii celor care au o problemă. A fost aplaudat la scenă deschisă!  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.