• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 08 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 19 August , 2014

Jocurile Olimpice pentru Tineret, Nanjing, 2014. Baia Mare este acolo

Jocurile Olimpice pentru Tineret – Youth Olimpic Games – sunt în plină desfăşurare. Este printre cele mai importante competiţii pentru juniori. Oraşul nostru este prezent prin doi sportivi minunaţi, înotători de excepţie, pregătiţi de Liceul cu Program Sportiv (LPS), Baia Mare.

 
 

Robert Glinţă şi Andrei Roman sunt doi dintre înotătorii care au pornit din Baia Mare pentru a reprezinta steagul României la Jocurile Olimpice pentru Tineret din Nanjing, China. Băieţii sunt antrenaţi de profesorul de nataţie Adrian Gherghel, directorul LPS Baia Mare. Alături de cei doi, Graţiela Ene (Brăila) şi Florina Ilie (Ploieşti) întregesc lotul de nataţie al ţării noastre. Sportivii români vor fi coordonaţi în China tot de antrenorul băimărean, Adrian Gherghel.

 

La doar 17 ani, juniorul Robert Glinţă deţine peste zece recorduri naţionale, a detronat recorduri de seniori, peste categoria sa de vârstă, a uimit Europa, iar în acest moment este singura speranţă a României, la nataţie, pentru „Marea Olimpiadă”, cea de la Rio, din 2016. „Bineînţeles, sper la o medalie olimpică. Dacă nu va fi la Rio, va fi, cu siguranţă, în 2020, la Tokyo!”, a afirmat Robert într-un interviu acordat GAZETEI de Maramureş. La 16 ani, în toamna anului 2013, a renunţat la oraşul natal, Piteşti, a ales să stea departe de familie, pentru a veni în Baia Mare, deoarece a dorit să fie antrenat de Adrian Gherghel. GAZETA de Maramureş a tot scris despre asta, presa piteşteană nu ratează nicio nouă „ispravă” a acestui tânăr „fantastic de iute” – aşa cum l-am numit în redacţia GAZETEI -, presa naţională îi urmăreşte cu atenţie evoluţia. Restul presei maramureşene tace. Ciudat...

 

Andrei Roman este multiplu campion naţional al României şi campion balcanic (Larisa, Grecia, 2014), plus alte medalii de aur, pe plan internaţional. Andrei a ales să vină în Baia Mare de la Sibiu.

Majoritatea profesorilor de la LPS Baia Mare, fie de sport sau de diverse alte materii, speră ca „rezultatele să fie pe măsura efortului depus şi a sacrificiului făcut de aceşti minunaţi sportivi care au ales să facă atâtea sacrificii pentru a atinge primul lor obiectiv major... Olimpiada... chiar dacă este «Mica Olimpiadă»”.

 

Le ţinem şi noi pumnii strânşi şi aşteptăm cu interes rezultatele de la aceste Jocuri Olimpice pentru Tineret, din Nanjing, China.

Comentariile celorlalți

lps pe 20.08.2014 la 15:25
Multimim redactiei dumneavoastra pt ca suntetialaturi de noi in toate momentele importante

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.