• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 13 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 23 Octombrie , 2012

Jenant, mişeilor! / Vulturul şi rândunica

Se spune că, pe un vârf de munte trăia un cioban. Într-o zi, a văzut cum un vultur a hrănit o rândunică rănită. Considerând că e un semn, s-a hotărât să-şi schimbe viaţa. A urcat mai sus pe munte, s-a retras într-o colibă şi a decis să devină pustnic. După zile întregi de rugăciune, fără somn şi mâncare a căzut în amorţire. I s-a arătat în vis un înger care i-a spus: „într-adevăr, povestea cu vulturul şi rândunica era un semn pentru tine, dar tu trebuia să fii vulturul, pentru că nu poţi sluji lui Dumnezeu dacă nu slujeşti oamenilor”.

Îmi reamintesc povestea asta de câte ori aud că oamenii de valoare, scârbiţi de lume, de ţară, de neam, se retrag din tot şi toate.

De fapt, cred că România întreagă a devenit o ţară de rândunici rănite, peste care s-au ridicat câteva ciori care se dau vulturii şi care, în loc să aducă hrana în plisc, se mulţumesc să croncăne.

Se spune că, în perioada comunistă a fost cea mai amplă epurare a elitelor. Nu cred. Cred că niciodată România nu şi-a „ucis” cu o ură mai mare ca astăzi valorile şi personalităţile.

Puţinii oameni politici adevăraţi sunt învinşi de traseişti, oportunişti, lingăi, servitori pe la masa şefilor de partid, care le răsplătesc obedienţa prin promovare pe liste şi în funcţii guvernamentale.

Uninominal, România va fi chemată în 9 decembrie să aleagă între dezertori, trădători, lingăi, hoţi. Şi puţinii, extrem de puţinii oameni de valoare care au reuşit să se strecoare pe liste.

Niciodată „eradicarea” elitelor nu a fost mai violentă şi mai periculoasă ca astăzi. Nu pentru că metodele şefilor de partid din anul Domnului 2012 ar fi mai violente, mai inumane sau mai autoritare decât a comuniştilor. Ci pentru că, spre deosebire de anii ’50, astăzi nu mai face aproape nimeni rezistenţă. Cei care se opun unui sistem care calcă orice principii în picioare sunt tot mai puţini, tot mai anemici, tot mai scârbiţi şi tot mai convinşi că misiunea lor este să fie „rândunici rănite”.

Ce uită însă ciorile de azi e că, în istorie, fiecare sistem şubred, rău, autoritar, a fost strivit sub propria greutate. Iar pentru ei nu se vor mai găsi vulturi care să le aducă hrană în plisc.

Comentariile celorlalți

adrian pe 21.11.2012 la 10:46
Migrarea rândunicilor dar si al altor specii este solutia. Traim in vremuri schimbatoare de opinii, incalzirii planetare, involutie ...

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.