• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 08 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 27 Ianuarie , 2017

Jenant, mișeilor! / Uniţi în dezbinare

Motto:
„Aşadar, societatea românească fiind caracterizată de dezbinare, specifică stadiului de populaţie, nu de unitate, specifică stadiului de popor, relaţiile sociale dintre români sunt – inclusiv la nivelul elitelor (autorităţi, manageri, medici, profesori, preoţi) sau în raport cu acestea – de repulsie, de batjocură şi de jecmăneală, rezultând că viaţa românului este tocmai din cauza românilor o necurmată suferinţă şi că deci, cei mai înverşunaţi duşmani ai românului sunt chiar românii şi că cel mai antiromânesc comportament îl manifestă românii înşişii”.

Motto-ul de mai sus îi aparţine lui Nicolae Grosu, catalogat drept cel mai mare sociolog român de ieri şi de azi, şi de veridicitatea lui nu se poate îndoi nimeni. Ne place, tuturor, motto-ul eu­ropean „uniţi în diversitate”, numai că, în România „diversităţile” nu mai sunt unite de nimic.
Pilonul credinţei a fost distrus în co­mu­nism şi mai apoi, pe măsură ce a început reclădirea lui după Revoluţie, au început şi atacurile împotriva lui. Azi, credincioşii sunt numiţi „bigoţi”, „pupători de moaşte”, „primitivi”, iar ceilalţi „satanişti” etc.
Apoi, pilonul agrar şi economic, rupt şi el tot în co­munism, s-a divizat total în democraţie. Mediul rural s-a rupt de cel urban: fermierii sunt „ţărani”, orăşenii „leneşi şi superficiali”. Iar în mediul de afaceri se înfierează între ei micii producători cu marii producători, investitorii străini cu companiile ro­mâneşti.
Din punct de vedere al statutului so­cial, nu mai există niciun liant între bo­gaţii „hoţi şi corupţi” şi săracii „leneşi şi proşti”. Generaţia tânără şi vârstnicii poartă un dialog autist care începe cu „pe vremea mea..” sau cu „voi sunteţi depăşiţi...”.
În plan politic, lucrurile sunt şi mai divizate. Niciun proiect de ţară nu reu­şeşte să aducă la masa unui dialog normal şi civilizat stânga cu dreapta. Iar UE, în loc să ne unească, ne-a dezbinat şi mai mult. În loc să vorbim de argumente şi idei, vorbim mereu de oa­meni. Şi nici măcar de ei, ci de eti­chetele pe care le-am pus cu precizia unui tribunal din inchiziţie. România ar fi unită în diversitate, doar dacă ura şi dezbinarea ar putea să unească oameni. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.