• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 07 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 9 Februarie , 2015

Jenant, mişeilor! / Spectacol de prestidigitaţie

Mi se pare că de 25 de ani, noi, toţi, românii de rând, asistăm, gratis şi continuu, la un spectacol de prestidigitaţie. Toate instituţiile statului, toţi politicienii şi aşa-zişii oameni ai legii se chinuie să ne demonstreze că „iepurele iese din joben”. Sau, după caz, că justiţia funcţionează, DNA arestează corupţi, serviciile veghează la siguranţa naţională şi banii pe care îi plătim noi, lunar, statului, sunt folosiţi pentru trebuinţele lui şi ale poporului: drumuri, spitale, şcoli etc. Pentru asta au pus în scenă un adevărat spectacol, asemeni iluzioniştilor veritabili: fumul promisiunilor, luminiţele dreptăţii care pâlpâie din când în când în inima amărâţilor, strălucirea unor „asistente” şi „asistenţi” care îl ajută pe iluzionist.

Şi toate sunt adevărate. Numai esenţialul nu: „iepurele” nu iese din joben.

SRI se face că apără siguranţa naţională, dar teroriştii şi extremiştii care atentează tocmai la siguranţa naţională, culmea, le scapă.

DNA se scuză cu argumentul că acuzatul-acuză, uitând că multe dintre dosarele lor sunt bazate tocmai pe astfel de acuze. În acest caz, sunt valabile?

 

„Oamenii legii” urlă din toţi rărunchii că sunt asaltaţi, ameninţaţi şi că se tem. Dar omul simplu, care trebuie să lupte cu sistemul corupt şi putred creat de voi, nu se teme, nesimţiţilor? Iar banii pe care îl plătim noi, fiecare, lunar, ca şi nişte cetăţeni responsabili ce ne vrea statul-iluzionist, le finanţează lor corupţia, şpăgile şi legăturile demne de un film cu mafia italiană.

E ok, de 25 de ani am înţeles că nu puteţi scoate iepurele din joben. Dar aveţi măcar bunul simţ să nu vă mai prefaceţi că aţi făcut-o. Şi că noi suntem proşti şi vă credem.

 

A, şi nu uitaţi că, la finalul oricărui spectacol, iluzionistul dispare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.