• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 August , 2023

Jenant, mișeilor! / România, un stat eșuat

Între cetățean și stat există un contract social, un angajament. Primul își cedează din venituri și drepturi, pentru ca statul, la rândul său, să îi ofere o serie de servicii și să-i garanteze respectarea unor drepturi. În orice contract civil sau social, atunci când o parte nu își respectă obligațiile, contractul este considerat ca fiind reziliat de drept. Din păcate, statul român a demonstrat, zilele acestea, că este cu adevărat un stat eșuat, care nu își respectă angajamentele față de cetățeni și, implicit, nici „contractul social” pe care îl are cu aceștia.
Atunci când tu, ca și cetățean, plătești contribuții la sănătate, dar ești lăsat să mori în spital; când plătești taxe și impozite, dar cei plătiți să vegheze la siguranța ta lasă liberi tinerii drogați care mai apoi te omoară; atunci când guvernanții plătiți din banii tăi iau măsuri împotriva cetățeanului etc., înseamnă că statul a eșuat în relația cu cetățenii săi. De aceea și încrederea scăzută în instituțiile
publice. Și de aici și revolta ce­tă­țenilor, îndreptățită de altfel.
Cum ar fi dacă și cetățenii și mediul de afaceri și-ar încălca contractul cu statul? Dacă, pentru început, ar face cu toții grevă fiscală și nu ar mai plăti niciun leu către stat? Dacă n-ar mai merge niciunul la vot?
România a devenit, din păcate, și un stat tragic, nu doar unul eșuat. Cum altfel poți numi o țară în care cei care ar trebui să ia măsuri se plâng și, în loc de soluții, oferă scuze?
Cetățenii chiar s-au săturat. De scuze, de acuze, de neputință și de incompetență. Și, dacă ar putea, ar concedia statul român.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.