• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 15 Iulie , 2024

Jenant, mișeilor! / România neputinței lor și a nervilor noștri

1.     Cu TAROM în grevă și spațiul aerian în haos, fără autostrăzi și cu o infrastructură feroviară demnă de secolul trecut, părem captivi în România, ca într-o cușcă în care neputința te îndeamnă să pleci dar tot ea te oprește.

 

2.     Cu deficitul bugetar astronomic și găuri în buget care depășesc Groapa marianelor, aflam zilele trecute că mai avem de cumpărat 40 de milioane de doze de vaccin anti-covid și de plătit vreo 3 miliarde. Deh, când vine vorba de vaccinuri și arme, banii nu sunt o problemă pentru Statul român.

 

3.       Joaca de-a lupta cu evaziunea fiscală devine chiar penibilă pentru Statul român. Azi dă o lege, mâine o modifică că își dă seama că legea nouă încalcă alta, mai veche. E ca-n bancurile cu ,,măcar am încercat”.

 

4.     Numărul celor care consumă droguri crește alarmant iar Statul nu face decât să angajeze noi funcționari în agenții și comitete care cică luptă cu consumatorii și traficanții. În curând numărul funcționarilor va fi similar cu al consumatorilor. Cu ce efect? Halucinogen, desigur.

 

5.     Recentele examene au scos din nou la suprafață dezastrul din învățământul românesc: analfabetism funcțional, corupție, fraudă, incompetență și, peste toate lipsa competivității, cu încurajarea admiterilor la minut, fără BAC, în ,,fabrici de diplome”.   

 

6.     Dacă peste toate adăugăm certurile sterile între partide, pe imagine și interesele lor, avem tabloul complet al unei Românii care stă să se prăbușească din greutatea propriei neputințe și a unui popor care s-a obișțnuit să spună „așa e în România” cu aceeași nonșalanță cu care spune ,,e vară, e cald”...  

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.