• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 6 Noiembrie , 2023

Jenant, mișeilor! / Peștele de la cap se-mpute și bugetul de la hârtia igienică

Nu râdeți de titlu, că nu e nici banc cu Bulă, nici citat de la Radio Erevan, ci o declarație a ministrului Boloș. Asemeni premierului Ciolacu și ministrul bagatelizează măsurile aiuristice pe care Guvernul le ia din disperare. Așa că, dacă e pe caterincă, zic să facem caterincă, că vorba aia, pe banii lui, omul face ce vrea. Cu condiția să plătească cu cardul, mai nou.

 

Deci, revenind, Boloș a descoperit mersul pe jos și hârtia igienică la bax, care, vorba lui, ar fi cauză a deficitului bugetar și cheltuielilor nesăbuite, în tandem desigur cu brazii de Crăciun, care oricât de mari sunt, nu au voie să depășească 10.000 de lei, cu tot cu ornamente.

 

Văzând-i atât de neinspirați și stresați, nu pot să nu le sar guvernanților în ajutor cu noi propuneri pentru economisirea banilor publici:

1.      Să nu se mai cumpere hârtie igienică, nici la bax, dar nici la bucată, ci să fie înlocuită cu coceni, iar aceștia să fie spălați și reciclați.

2.     Să nu se mai facă deloc brazi în piețele publice, ci, în loc de brad să fie puse poze cu premierul Ciolacu îmbrăcat în Moș Crăciun și Boloș îmbrăcat în spiriduș ca să aibă și românii o bucurie, vorba premierului.

3.     Funcționarii din toate instituțiile să folosească tăblițe în loc de hârtie, sau ar putea să scrie pe săpun, că e mai ușor de șters.

4.     Ca să nu mai fie costuri de întreținere și reparații, instituțiile publice să se mute în corturi, sau chiar sub cerul liber

5.      Să nu se mai folosească telefoane de serviciu, care oricum au fost plafonate la 35 de lei pe lună, ci porumbei zburători, care, la sfărșitul zilei să fie trimiși cu toții la Guvern,pentru a înnopta, desigur.

6.     Să nu mai fie folosite deloc mașini de serviciu, ci să revenim la trăsuri și cai.

7.     Administrațiile locale să nu mai plătească niciun serviciu/bun/lucrare către niciun agent economic ci să trimită toți banii în Fondul de Rezervă al Guvernului. Că deh, trebuie bani pentru distrugerea vaccinurilor și măștilor cumpărate pe paradărăd în Pandemie.

8.     Și dacă tot nu ajung  măsurile, atunci să se dea un OUG astfel încât toate cumpărăturile publice să fie făcute doar în prezența lui Ciolacu, că el singur poate cumpăra consistent, vorba aia, cu 100 de lei. 

 

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.