• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 21 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 14 Februarie , 2022

Jenant mișeilor! „Oamenii trebuie să mă vadă, ca să mă creadă”

Fiind criticată de responsabilii de securitate că apare prea mult în public, Regina Elisabeta a II-a le-a răspuns scurt: „Oamenii trebuie să mă vadă, ca să mă creadă”. Nu știu câți politicieni români au cugetat la răspunsul Reginei, dar, după modul în care s-au distanțat social, la propriu, de popor, e clar că foarte puțini aplică acest principiu. Poate nu întâmplător neîncrederea în clasa politică din România s-a adâncit în perioada pan­demiei.
Folosind pretextul „măsurilor impuse de pandemie”, politicienii s-au închis în birouri și au impresia că, dacă lansează din când în când câte un mesaj în online, sunt aproape de oameni. Adevărul e că mulți se tem de popor și nu din cauza coranavirusului, ci din cauza „virusului” nepăsării, a ruperii totale de rea­lități și a indolenței lor. Acest lucru se vede cel mai bine la manifestările oficiale, în care între autoritățile centrale și po­por există o distanță considerabilă, ca nu cumva poporul să-i „contamineze” cu problemele lor. Inutil să comparăm modul în care Regina Maria și politicienii de atunci s-au comportat în timpul epidemiei de gripă spa­niolă, cu modul în care se comportă clasa politică de acum. Politicienii noștri, în mare majoritate, se simt superiori poporului și, atunci când nu-l jignesc, considerându-l retrograd, incult etc, îl ignoră. Nu au învățat, asemeni celor două Regine, că poporul nu greșește niciodată și că principala îndatorire a unui lider este să iubească poporul așa cum este el. Nimic nu mi se pare mai grav din partea politicienilor decât insultele adresate poporului, împărțirea în tabere de genul „ai noștri sunt mai deștepți” și atribuirea etichetelor de tipul „dacă nu înțeleg, sunt proști și nu ne merită”.
Adevărul e mai simplu și mai dureros: un politician care se crede prea bun pentru poporul pe care îl reprezintă trebuie să plece! Și un politician care nu înțelege că el e vinovat pentru că poporul nu îl crede are o singură soluție: să „coboare” din bula de pe facebook și din birou între oameni.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.