• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 11 Martie , 2024

Jenant, mișeilor! / O lume fără facebook

Săptămâna trecută, mai multe rețele de socializare, printre care și facebook și instagram au căzut pentru câteva ore bune. A început panica, nemulțumirile și nervii. Motiv pentru care mi-am amintit de un banc: „Aseară a picat internetul și n-am avut ce să facem, ne-am așezat cu toată familia la masă și am vorbit. 

-Și, cum a fost?

-Bine, par oameni de treabă”.

 

Mi-am imaginat pentru o clipă cum ar fi lumea, mai ales cea politică, fără rețele de socializare. Politicienii noștri ar fi obligați să iasă din „bulă” și să socializeze cu adevărat cu oameni care nu le sunt neapărat prieteni, care nu le dau like indiferent ce scriu, care nu-i urmăresc și nu sunt interesați de tot ce fac și care pot pune întrebări decente și inteligente.

 

Cum și-ar justifica activitatea politicienii români, fără facebook? Așa, în spațiu virtual, e mai ușor de fentat electoratul. În realitate, ori vede, ori nu vede realizările; ori te vede pe tine politician la un eveniment, ori nu te vede, ori vorbești bine acolo, live, ori nu, că în viața reală greșelile nu se pot corecta și edita.

 

Poate cel mai bun lucru pe care ar putea rețelele de socializare să le facă românilor ar fi să nu fie disponibile în Campania electorală.

Am scăpa și de fakenews, și de conflicte virtuale, și de manipulări, că, deh, față-n față e mai greu să minți.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.