• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 19 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 19 August , 2024

Jenant, mișeilor! O libelulă între rechini

Într-un interviu fabulos acordat unui jurnalist spaniol, David Popovici povestește cum sponsorul i-a cerut să aleagă un animal care să îl reprezinte în linia de costume de baie și șepci, cu care lucrează de la sfârșitul anului 2021. „Ceva care să îi dea atingerea mea personală. M-am gândit mult: să fiu un rechin, un vultur? M-am gândit la ceva alfa. Un prădător apex, în vârful piramidei alimentare. Ce ar trebui să fiu? O balenă ucigașă? O orcă? Poți să mergi mai sus? Un crocodil...? Apoi, prietena mea mi-a sugerat o idee - și nu-mi place să recunosc, dar ea a fost cea care a sugerat - a sugerat o libelulă. O insectă. Frumoasă și delicată. Alunecă fără efort pe suprafața apei. Nici nu înoată, nici nu stă pe de-a-ntregul în aer. Prietena mea mi-a spus că arăt ca o libelulă. Sunt rapide, sunt buni prădători pentru mărimea lor și sunt creaturi inteligente. Nu trăiesc doar prin forță brută. Îmi place să cred că mă comport ca o libelulă: alunecând fără efort. Cea mai frumoasă parte a înotului este că mă face să mă simt ușor și să uit de lucrurile rele din viață, de trecut, de viitor și de stres, care este o realitate care ne prinde mai devreme sau mai târziu”.

Bine, tot interviul cu David Popovici este o impresionantă lecție despre valori și moralitate, dar mă gândeam cât de puțini dintre liderii care ne conduc au luciditatea și echilibrul acestui tânăr de 18 ani. Dacă cineva le-ar pune această întrebare politicienilor, VIP-urilor de orice fel sau celor pe care îi vedem la televizor, ar fi plin de tigri, lei, urși, rechini, papagali etc. Pentru că cei mai mulți confundă astăzi vizibilitatea cu agresivitatea verbală, extravaganța cu frumusețea, opulența cu strălucirea etc.

Sunt tot mai rari și mai puțini oamenii-libelulă, cei care își continuă zborul fascinant, dar firesc, elegant, inteligent, neostentativ.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.