• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 08 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 28 Iunie , 2014

Jenant, mișeilor! / Nimic nou sub soare

 

Unii spun că istoria se repetă. Eu cred că are ciclurile ei. Anul acesta se împlinesc 25 de ani de „Românie democratică”. Teoretic, 25 de ani înseamnă, oficial, apariţia unei noi generaţii. Numai că, lucrurile nu s-au schimbat, în fond, deloc.

 

- Înainte de 1989 erau promovaţi în funcţii de conducere oameni care aveau carnetul de membru de partid în buzunar, azi se întâmplă la fel.

- Înainte de 1989 Securitatea şi Parchetele Militare erau „bau-bau-ul” celor incomozi regimului, azi rolul a fost preluat de DNA. Iar în locul acuzaţiei de „înaltă trădare” au apărut acuzaţiile de corupţie şi dare de mită.

- Înainte de 1989, toţi oamenii transformaţi în instrumente murdare ale regimului au fost „sacrificaţi” la un moment, de dragul Partidului - Stat şi al regimului, azi se întâmplă la fel, pentru a ne crea nouă iluzia că justiţia funcţionează şi că „nimeni nu e mai presus de lege”.

- Înainte de 1989, sub masca „umanismului şi a păcii” erau omorâţi oameni şi aruncaţi în puşcării, azi, sub masca europenismului şi toleranţei sunt distruşi moral şi fizic, prin nepăsare şi condamnare la sărăcie.

- Înainte de 1989 aveau acces în funcţii de conducere şi Universităţi oamenii cu pile, azi au acces oamenii cu pile şi bani.

- Înainte de 1989, ni s-a inoculat treptat reflexul laşităţii şi minciunii, sub pretextul că oricum nu poţi schimba lumea. Azi, suntem convinşi că o părere sau o atitudine nu va schimba nimic.

- Înainte de 1989 exista cenzura politică, azi există aceeaşi cenzură, plus una economică.

- Înainte de 1989 toate modele care nu corespundeau „doctrinei politice” au fost aruncate la coşul uitării, azi se întâmplă la fel.

- Înainte de 1989 existau încă oameni dispuşi să moară pentru libertate, Neam şi Ţară. Astăzi nu mai sunt oameni dispuşi să trăiască cu ele.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.