• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Octombrie , 2023

Jenant, mișeilor! / Idei pentru guvernanți

Înțeleg că guvernanții caută în continuare măsuri de „optimizare”, cum numește premierul Ciolacu austeritatea. Și, mai mult, înțeleg că nu le pasă absolut deloc despre ce zice mediul de afaceri, bugetarii sau poporul în general, pentru că, citindu-l pe Ciolacu, nimeni nu și-a dat foc când un alt premier a împrumutat țara cu 200 de miliarde de lei, deci prin deducție, n-o să-și dea nici acum. Inutil să mai explicăm că măsurile prea puțin cunoscute încă de români sunt extrem de toxice, inutil să explicăm că sloganul cu „nu sunt probleme” e, dacă nu o minciună, măcar o naivitate tâmpită. Așa că m-am gândit să le dau câteva idei de economie la buget, ca să știm măcar o treabă:

 

 Firmele care lucrează cu statul să nu mai fie plătite, nu doar în noiembrie și decembrie, ci deloc în tot anul viitor, ca să scădem deficitul în an electoral la cote nemaiîntâlnite. Nu vor fi probleme, desigur.

 Toate firmele să plătească impozit de 99% pe cifra de afaceri, dacă tot e cu solidaritate. Iar angajații să fie, indirect, voluntari pentru stat. Nimeni să nu primească bani și tot ce câștigă o firmă să dea la stat pentru măreața idee de dezvoltare a țării.

 

Toți bugetari să lucreze gratuit, până în 2025.

 

Pensionarii să doneze statului 80% din pensie. Excepție, desigur, pensiile speciale.

 

Să nu mai existe scadențe lunare pentru contribuțiile la stat, ci să plătim în avans, pe un an, toate dările.

 

Românii să nu cheltuie mai mult de 100 de lei la cumpărături pe zi, că doar suma e suficientă pentru „cumpărături consistente”, ne-a zis domnul premier.

 

 Dacă banii din măsurile enumerate mai sus nu ajung, atunci cei cu mai mult de o proprietate și o mașină să doneze una pentru bugetul statului.

 

  Toate instituțiile publice dintr-un județ să fie comasate sub aceeași umbrelă, să avem astfel Direcția Județeană de Cultură, Învățământ, Pensii, Ocuparea Forței de Muncă, Sănătate Publică, Sanitar-Veterinară etc.

 

 Evident, din banii adunați la bugetul de stat să se cumpere cu prioritate vaccinuri, armament și să se dea pensii speciale.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.