• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 14 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 1 August , 2012

Jenant, mişeilor! / „E bineee!”

În evul mediu, cetăţile erau păzite de vigili. Din când în când, se auzeau, strigând în noapte de pe câte o coastă: „E bineee! E bineee!”, iar din alt colţ, li se răspundea: „E bineee! E bineee!”. Dacă nu se auzeau asigurările vigililor, întreaga cetate intervenea să restabilească liniştea şi ordinea.

Azi nu mai avem nici vigili care să stea de pază la marginea cetăţilor şi sincer, nu cred că ar mai avea cine să intervină, dacă nu s-ar auzi, în noapte, „E bineee!”. Şi apoi, nu ne mai pândesc pericole din afară, ci numai din interior. Iar împotriva lor nu are cine să ne apere.

Lipsa de credinţă, de educaţie, de patriotism, dezamăgirile, infatuarea, lenea, prostia, toate au format un cocktail fatal, care ne-au distrus cetăţile. Totuşi, printre ruine şi deziluzii, se mai aude din câte un colţ „E bineee!”. Sunt vocile politicienilor, cocoţaţi pe leşul ţării, şi ale lingăilor care îi îngână ca un ecou, făcându-se că nu văd dezastrul din jur: „Avem profesori şi elevi de nota 2, jumătate din generaţia tânără crede că Harry Potter e savant de renume mondial şi Aristotel, rapper, dar e bineee! Avem şomeri licenţiaţi, oameni care vor să muncească, dar nu au unde şi ţânci plini de ifose, care au unde să muncească, dar nu vor, patroni cu care statul se poartă ca un soi de mafie şi „băieţi deştepţi” care încasează miliarde, fără să ridice un deget. Dar e bineee!”. „Avem o clasă politică care se tot roteşte la guvernare, promiţând acelaşi lucru: schimbarea. De fapt, singura schimbare e a rolurilor: între călăi şi victime. Dar e bineee!”. „Avem o presă care fie aplaudă puterea, fie o înjură, fie se ocupă de cancanuri, uitând de rolul ei şi de responsabilitatea pentru cuvântul scris. Dar e bineee!”.

Şi, mai avem câţiva nostalgici, învechiţi şi fraieri, care cer reîntoarcerea la valorile fundamentale ale acestui Neam: dragostea de Dumnezeu şi de Ţară. Pe margini o ceată de falşi vigili strigă: „Bineee, mă!”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.