• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 23 Noiembrie , 2021

Jenant mișeilor! Țara lui „ești prăst”

În comunism, cine nu era de acord cu mărețele politici ale partidului-stat, care aveau menirea de a aduce fericirea colectivă, era catalogat automat drept „bandit”.
În ’90, cei care se opuneau neo­comunismului erau numiți „golani” sau „haimanale”.
Astăzi, în aproape orice polemică, personală, politică, ideologică sau pro și contra vaccin, cine îndrăznește să te contrazică devine automat „un prăst”. Cei care s-au vaccinat consideră acest lucru ca fiind semn de inteligență supremă; cei care nu s-au vaccinat, la fel. Și unii, și alții consideră că cealaltă tabără e formată din „nește prăști”. De fapt, nici vaccinul, nici lipsa lui nu ne face deștepți sau proști. Dar ambele situații ne arată așa cum suntem: mici, răi și egoiști. Ne dorim să avem locurile noastre în biserică, la restaurant, în parcare, în cimitir și, mai nou, locuri rezervate la ATI. Și ne enervăm atunci când „nește prăști” care nu s-au vaccinat ocupă „locul meu”.
Inutil să vorbești despre egalitate sau despre faptul că ceea ce îți dă dreptul să fii tratat de orice boală e asigurarea de sănătate, nu vaccinul. Și complet inutil să spui că tu nu ești mai important decât cel de lângă tine.
Am devenit în mare măsură totalitari, încât uneori mă gândesc că Ana Pauker ar fi invidioasă. Dacă mănânci sănătos „ești prăst” că nu te bucuri de viață; dacă nu mănânci sănătos „ești prăst” că te îmbolnăvești singur; dacă votezi, „ești prăst” că oricum nu contează ce votezi tu; dacă nu votezi, „ești prăst” că nu-ți folosești dreptul; dacă rămâi în țară, „ești prăst” că ai naivitatea de a mai crede în România; dacă pleci, „ești prăst” că te faci „slugă” la străini; dacă mun­cești, „ești prăst”, că nu te distrezi; dacă te distrezi, ești „prăst” că nu muncești; dacă ești bun cu cei­lalți, „ești prăst” și luat de fraier; dacă nu ești bun, „ești prăst” și zgârcit etc.
Altfel spus, orice ai face sau nu ai face concluzia e aceeași: „ești prăst”.
Pentru că etichetele nu mai au nevoie de argument iar oamenii de opinii, în România domnește dictatura „prăștilor”.   

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.