• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 21 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Aprilie , 2012

„Oarba” şi ciocanul nesimţirii

Cât valorează 485 de zile din viaţa unui om? Sănătatea, cariera, viaţa, libertatea lui? Orice om cu bun simţ şi credinţă în Dumnezeu ar răspunde „nepreţuit”. Pentru “oarba românească” toate astea au un preţ. Ba mai mult, un om nevinovat, băgat în puşcărie din culpa unor justiţiari care evident, nu vor păţi nimic, e acuzat acum că ar vrea să se îmbogăţească „fără just temei”…

Iosif Kleibel a fost acuzat că şi-a ucis soţia. Bărbatul a fost reţinut chiar la morgă, nici n-a putut să-şi înhumeze consoarta. Abia după 485 de zile de arest, o comisie de medici a stabilit că urmele de la gâtul femeii nu au fost provocate de el, ci de medicii care au încercat s-o resusciteze.

 

Pentru fiecare zi de detenţie, Kleibel a cerut despăgubiri morale de 2.000 de euro. La prima instanţă, Tribunalul Maramureş, a primit 280.000 de euro. A făcut recurs, dar Curtea de Apel a redus încă o dată suma, ajungând la 200.000 de Euro. Culmea e că procurorul Violeta Trăistaru a afirmat că pretenţiile solicitantului sunt exagerate şi că ar reprezenta “o îmbogăţire fără just temei”. Evident, banii nu vor fi plătiţi de cei care au greşit, ci de stat. Şi, pentru ca să nu mai fie acuze de îmbogăţire fără just temei, n-ar fi mai uşor ca judecătorii să nu mai greşească, bătându-şi joc de viaţa unor oameni nevinovaţi?

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.