• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 13 Mai , 2024

Ionel Bogdan, candidatul PNL la Primăria Municipiului Baia Mare, și echipa sa, în dialog cu băimărenii

„Pot să fiu primarul care să administreze corect și eficient orașul”

 

„Am nevoie de sprijinul vostru să reconstruim din temelii Baia Mare, nu doar zonele centrale, ci și cartierele, mai ales cele care au fost mereu uitate până acum” (Ionel Ovidiu Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș și candidatul susținut de PNL la funcția de primar al municipiului Baia Mare).

 

Plătesc impozite de categoria A, dar nu beneficiază de atenția Primăriei Baia Mare care a „rezolvat” recent, printr-o cârpeală specifică, o gaură în drum. Este exemplul respectului pe care administrația actuală o are pentru cetățenii care locuiesc în cel mai vechi cartier al municipiului: Grivița.

 

Pe lângă întâlnirea de aici, Ionel Bogdan și echipa sa au în această perioadă 50 de întâlniri în diverse zone ale orașului, cu diferite categorii profesionale, pentru a discuta despre problemele punctuale cu care se confruntă cetățenii, dar și pentru a prezenta soluțiile pentru dezvoltarea orașului.

 

„Îmi doresc să nu mai irosim oportunitățile pe care le avem. Trebuie să creștem veniturile, să rezolvăm neajunsurile, să atragem fonduri europene, să investim în dezvoltare și să creștem nivelul de trai. Cea mai mare problemă în acest moment la Primăria Baia Mare este lipsa unui management performant, serios, lipsa de credibilitate la nivel de comunitate, instituțional, autorități naționale, ministere.

 

Cartierul Grivița necesită reconstrucție din temelii

 

Începând cu stadionul, ștrandul, bazele sportive, infrastructura rutieră, o sistematizare a întregii zone. E ireal cum și aici trotuarele nu au reprezentat importanță, nici pistele de biciclete. Toate investițiile pe care le derulăm la nivel de județ dispun de trotuare și pistă de biciclete! Baia Mare a avut șansa să ia fonduri europene pentru 33 km de pistă, însă, la fel ca alte sume uriașe și acestea au fost ratate”, arată Ionel Ovidiu Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș și candidatul susținut de PNL la funcția de primar al municipiului Baia Mare.

 

Pe lista zonelor unde nu s-a făcut nimic în ultimii ani se numără și cartierul Săsar

 

O zonă frumoasă cu mult potențial, unde sunt mulți seniori, dar și foarte multe familii tinere cu copii, cu multe nevoie urgente. În ultima vreme se fac mici cârpeli ici-colo, noroc cu perioada electorală, dar e nevoie de o sistematizare coerentă, aplicată la nivel de cartier, în întreg municipiul Baia Mare.

 

„Trebuie locuri de parcare, spații verzi amenajate și întreținute, locuri de joacă, alei, trotuare și străzi reabilitate integral. Cetățenii fac slalom printre gropi, copacii trebuie toaletați. Au mutat containerele de deșeuri, au rămas în urmă gropi, dar și iluminatul public lasă de dorit. Problemele nu sunt de azi. Administrația locală le ignoră și aici, însă, ca în alte cartiere”, arată Ionel Bogdan.

 

 

Baia Mare are nevoie de parcări supraterane

 

 

Regulamentul privind închirierea locurilor de parcare de la Consiliul Local este o abordare greșită, în opinia liberalilor.

 

 

„Nu ai cum să împarți 12.000 de locuri de parcare la 50.000 de mașini! Ideea este bună și poate fi aplicată, dar numai după ce avem suficiente locuri de parcare. Pentru asta avem nevoie de o sistematizare a întregului oraș, dar mai ales de construirea de parcări supraterane. Astfel rezolvăm o problemă majoră fără să creăm altele”, a declarat Ionel Bogdan.

 

 

Lipsa siguranței și transportul în comun, printre problemele băimărenilor

 

 

„Nici băimărenii din cartierul Săsar nu au văzut recent patrule ale Poliției Locale în cartier. Este plin de aurolaci și drogați pe care nu îi deranjează nimeni! Ca în restul orașului, lipsa ordinii și a siguranței publice este o reală problemă.

 

 

Transportul este o altă problemă. Avem nevoie de un parteneriat cu Zona metropolitană pentru a rezolva la nivel macro transportul școlar și transportul public. E nevoie de infrastructură socială și sportivă, zone de agrement și siguranță în cartierul Săsar”, arată Ionel Bogdan.

 

 

Vocea băimărenilor din cartierul Ferneziu: „Vrem ca orașul să fie administrat, nu condus!”

 

 

Asta au spus băimărenii din Ferneziu la întâlnirea cu Ionel Bogdan și echipa sa, care a avut loc zilele trecute.

„Sunt perfect de acord! Am văzut ce înseamnă lipsa unei administrări eficiente, tocmai de aceea propun o nouă abordare pentru Baia Mare. Ferneziu nu arată ca un cartier demn de un municipiu reședință de județ. Oamenii se simt dați la o parte, nu au niciun fel de oportunități sau facilități. Fac eforturi financiare considerabile să își ducă copiii la bazinul din municipiul Baia Mare sau la alte piscine private pentru ore de înot.

 

 

Sunt foarte mulți copii în Ferneziu. Măcar pentru ei ar fi trebuit să se facă mai mult. Tinerii nu au unde să stea, să își petreacă timpul liber. Merg în parcul copiilor, fac mizerie, beau, fumează de față cu cei mici, stau până noaptea târziu. Poate dacă ar avea un teren de sport, un bazin, un centru cultural și social unde să le oferim consiliere și diverse opțiuni de petrecere a timpului liber situația ar sta diferit”, spune Ionel Bogdan. 

Ionel Bogdan este primarul care poate pune Baia Mare pe primul loc

Care este viitorul copiilor din Ferneziu, al oamenilor muncitori, al seniorilor? Cetățenii vin cu inițiative administrative, dar nu îi ascultă nimeni. Au primit prea multe promisiuni și prea puțin sprijin concret. Periodic, se fac cârpeli de mântuială, în special în perioade electorale, însă lipsesc lucrări complexe și coerente, investiții în modernizarea acestui cartier, în facilități pentru copii, tineri, seniori.

 

 

Lipsesc curățenia, ordinea, implicarea Primăriei. Nu sunt puncte farmaceutice în zonă, cabinet medical. Mii de băimăreni care locuiesc aici trebuie să vină în centru pentru a beneficia de acces la servicii medicale și alte servicii de bază. Toate aceste lucruri se pot schimba alegând un primar dispus să pună nevoile cetățenilor pe lista de priorități a administrației publice locale și Baia Mare pe primul loc.

 

 

„Pot să fiu primarul care să administreze corect și eficient orașul nostru, fiecare cartier. Am nevoie de sprijinul vostru să reconstruim din temelii orașul, nu doar zonele centrale, ci și cartierele, mai ales cele care au fost mereu uitate până acum.

 

În 9 iunie punem Ferneziul pe lista priorităților Primăriei Baia Mare! În 9 iunie punem Baia Mare pe primul loc!”, a declarat Ionel Bogdan, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Baia Mare.

   

CMF 21240015

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.