• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 14 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 5 Iunie , 2012

Ioan Chindriș, candidatul USL pentru Consiliul Județean Maramureș

Ioan Chindriș este directorul Căminului Cultural din Ieud și consilier local în mandatul care se termină odată cu alegerile din 10 iunie. A fost propus de către organizația PSD Ieud pentru demnitatea de consilier județean, deoarece a dat dovadă de putere de muncă și implicare în rezolvarea problemelor cetățenilor din Ieud și localitățile aparținătoare.

 

"Organizația PSD din localitatea noastră a făcut eforturi pentru ca problemele cetățenilor să fie rezolvate. În calitatea de consilier local, alături de colegii mei și de primarul din comună, Nicolae David, am făcut cât s-a putut pentru ca proiectele noastre să fie duse la bun sfârșit. Trebuie să recunoaștem că primarul a fost locomotiva administrației din comună și trebuie să mergem mai departe pentru a duce nevoile celor din Ieud la rezolvare. Nicolae David a fost, de multe ori, mai deștept cu "cinci minute" decât alți primari și a reușit să atragă fonduri sau să rezolve probleme care dor. Este un caracter puternic și trebuie să fim ca domnia sa, dacă vrem ca localitatea să o ducă și mai bine. În Consiliul Județean voi face tot ce stă în puterile mele pentru ca problemele din zona din care vin să fie rezolvate, dar și problemele din celelalte zone ale județului. Este mult de muncă, este nevoie de înțelegere și de proiecte. Trebuie să accesăm fonduri europene cât se mai poate. Trebuie atrași banii europeni pentru că altfel nu cred că ne vom descurca.

Evident, nu spun ceva nou, dar este necesar, trebuie rezolvată, odată pentru totdeauna, problema infrastructurii rutiere. Nu putem face turism dacă nu avem drumuri. Din turism s-ar dezvolta locuri de muncă. De asta avem nevoie în Ieud, de locuri de muncă, iar rolul meu va fi să ridic aceste probleme la nivel de județ, ca să fim ajutați.

Un alt proiect de-al meu, unul la care țin mult, este introducerea unor reglementări clare și ferme cu privire la modul în care se construiește în tot Maramureșul. Eram renumiți pentru porțile maramureșene, pentru portul și tradițiile populare. Tot mai mult se construiește într-un stil care nu este propriu acestei zone. Voi propune ca la nivel de localitate, dacă se poate, în tot Maramureșul, să fie cineva care să se ocupe de partea de arhitectură a localităților. Să revenim la tradițiile Maramureșului. La noi se lucrează lemn, avem păduri, încă mai sunt păduri, pe care va trebui să le exploatăm judicios și să propunem oamenilor să folosească lemnul în construcțiile de case și anexe.

Dezvoltarea turismului va fi un alt proiect care mă va preocupa în mod deosebit, așa cum am mai spus, în legătură cu problematica infrastructurii.

În Ieud avem rezolvată problema apei potabile și a canalizării, dar în localitățile aparținătoare va trebui să facem eforturi pentru a rezolva această problemă ce ține de o minimă civilizație.

Și în tot județul este o problemă prioritară. De fapt toate sunt prioritare, de la infrastructură, la crearea de locuri de muncă. La fel problema sănătății și a învățământului, sportul și locuri pentru destindere. Este mult de lucru și doresc să pun umărul serios la rezolvarea a cât mai multe dintre aceste proiecte. Maramureșul trebuie să devină un județ puternic, în care să se întoarcă cei plecați în căutarea unui rost mai bun", a spus Ioan Chindriș.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.