• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 23 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 7 Februarie , 2022

Interviu - Cristian Niculescu-Țâgârlaș

Cristian Niculescu-Țâgârlaș

„Începem o sesiune parlamentară dificilă cu multiple angajamente  și provocări. Sunt onorat să fac parte din echipa liberală și am convingerea fermă că obiectivele politice și ale guvernării stabilite pentru anul 2022, vor fi duse la bun sfârșit!” 

Aflat la primul mandat, senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș este unul dintre cei mai activi parlamentari liberali, activitatea sa desfășurându-se pe mai mulți vectori importanți precum participarea la lucrările celor două comisii permanente și plenul Senatului, activitatea din cadrul delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), misiuni în străinătate ca reprezentant al APCE și membru al grupurilor parlamentare de prietenie, nu în ultimul rând responsabilitățile generate din poziția de vicelider al grupului liberal din camera superioară. Într-o discuție purtată în preziua începerii primei sesiuni parlamentare din anul 2022, am abordat câteva probleme de interes cu senatorul liberal de Maramureș...

R: Cum se poate cuantifica experiența unui an de mandat și dacă aveți susținerea necesară în partid?
Cristian Niculescu-Țâgârlaș: Am avut susținerea necesară încă de la momentul depunerii candidaturii în anul 2020, iar ca dovadă a implicării din sesiunea trecută, astăzi sunt vicelider al grupului liberal din Senat, ceea ce implică mai multă muncă, dar și responsabilitate.

R: Faceți parte din două comisii senatoriale importante a căror activitate este decisivă pentru actul legislativ. Cum colaborați cu colegii de comisie aparținând altor partide și dacă există opinii diferite la evaluarea și avizarea proiectelor legislative?
Cristian Niculescu-Țâgârlaș: Spre deosebire de alți ani în actualele comisii, cea pentru constituționa­litate al cărui secretar sunt și cea juridică, de numiri, disciplină, imunități şi validări, partidele au trimis profesioniști cu competențe certe, astfel că nivelul discuțiilor și rezultatele sunt corecte. Se lucrează intens și într-un climat de responsabilitate și respect reciproc, fără orgolii politice sau retorică populistă, așa cum ar trebui să fie de fapt întreaga activitate parlamentară.

R: Activitatea din cadrul delegației Adunării Parlamentare a Consiliului Europei înseamnă alte sarcini și responsabilități, inclusiv misiuni internaționale ca reprezentant APCE. Există diferențe între modul cum se abordează problematica la acel nivel raportat la ce se întâmplă în Parlamentul României?
Cristian Niculescu-Țâgârlaș: Dife­rențele sunt clare și semnificative, de la problematica abordată și până la modul cum sunt ele dezbătute de reprezentanții țărilor membre în Consiliul Europei. Este un bun exercițiu politic pentru mine, învăț lucruri noi urmărind in­tervențiile colegilor din alte țări și îmi dezvolt practica parlamentară prin prezența la lucrările adunării.

R: Aveți păreri ferme și în aspecte ale politicii internaționale, exprimând opinii care posibil nu sunt agreate de toată lumea. Cum vedeți poziția României în contextul conflictului actual de la granița Ucrainei și dacă susțineți demersurile Guvernului?
Cristian Niculescu-Țâgârlaș: Susțin deopotrivă demersurile premierului Ciucă și cele recente ale președintelui Klaus Iohannis. România este țară membră a NATO, ne-am asumat obligații clare și trebuie să le onorăm, alianța militară nord atlantică urmând la rândul ei să acționeze pentru a proteja țara noastră. Sunt îngrijorat  de soarta comunităților de români din Ucraina în cazul unui conflict militar, recent m-am întâlnit cu re­prezentanții acestora dar și cu oficialitățile locale și am convingerea fermă că, în caz de nevoie, vom avea o atitudine corectă și legală față de frații noștri de peste Tisa.

R: Un mesaj de final?
Cristian Niculescu-Țâgârlaș: Traversăm vremuri dificile într-un context plin de provocări, iar pentru a reuși să răspundem nevoilor și așteptărilor românilor este nevoie de pace socială, implicare politică și asumare guvernamentală. Iar aceste deziderate se pot obține doar prin muncă susținută și responsabilitate comună.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.