• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 26 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 1 Octombrie , 2012

„International School of Transylvania va fi prima şcoală internaţională din Maramureş”

 

Universal Alloy Corporation Europe, unul dintre cei mai serioşi investitori străini din ţară, companie care a demonstrat o preocupare deosebită pentru dezvoltarea zonei, a decis să investească într-un proiect inedit, unic în judeţul nostru: International School of Transylvania. Managerul de proiect, Minodora Barbul vorbeşte pe larg despre acestă iniţiativă.

 
 

Reporter: Ce înseamnă International School of Transylvania pentru învăţământul maramureşean?

Minodora Barbul: International School of Transylvania va fi prima şcoală internaţională din Maramureş, cu deschidere atât spre învăţământul în limba română, cât şi spre cel în limba engleză. Dorim să oferim servicii de educaţie internaţională de cea mai înaltă calitate pentru a sprijini potenţialul extraordinar al copiilor din zona noastră spre a deveni oameni cu valoare recunoscută la nivel global. Misiunea pe care ne-am asumat-o este aceea de a fi poarta deschisă spre lume, locul unde vom cultiva tineri bine pregătiţi, spirit internaţional şi personalităţi de lideri. International School of Transylvania va fi fără îndoială un proiect de succes deoarece conceptul nostru a fost şi este dezvoltat de o echipă entuziastă şi profesionistă de oameni proveniţi din mediul de afaceri şi din învăţământ, părinţi la rândul lor, care împărtăşesc scopul comun de a înfiinţa această şcoală internaţională în Baia Mare.

 

Reporter: Care sunt facilităţile de care vor beneficia elevii faţă de învăţământul clasic de stat?

Minodora Barbul: La International School of Transylvania clasele vor avea între 10 şi 15 elevi care vor primi atenţia individuală de care au nevoie din partea învăţătorului/profesorului principal, dar şi a unui profesor asistent care să-i ajute din mers pe cei care au nevoie de explicaţii suplimentare, mai ales în clasele primare. Fiecare părinte încearcă să fie cât mai mult alături de copilul său din prima zi, ori în şcoala noastră fiecare va primi atenţia şi grija cu care s-a obişnuit.

Ca şcoală privată, ne-am propus riguroase criterii de selecţie a personalului didactic şi nedidactic. Ne vom recruta cei mai potriviţi oameni pentru a garanta un învăţământ de înaltă calitate. Dorim să le oferim copiilor un mediu sigur, agreabil şi profesionist, prin urmare toţi cei cu care aceştia vor intra în contact trebuie să aibă o atitudine pozitivă, deschisă, prietenoasă şi responsabilă, să vină în întâmpinarea nevoilor specifice vârstei pentru a asigura confortul intelectual, fizic şi emoţional al fiecăruia. Atunci când profesorii sunt încurajaţi să ia decizii şi sunt susţinuţi de personalul administrativ, aceştia au iniţiative, dezvoltă tehnici / activităţi inovatoare, deci eficienţa învăţământului creşte. Un om care simte că i se acordă încredere este mai responsabil, îşi va face treaba cu mai mult devotament şi satisfacţia reuşitei îl va stimula să fie tot mai bun. Şi copiii, pe de altă parte, vor fi admişi în urma unor teste iniţiale şi vor fi stimulaţi să îşi atingă potenţialul maxim pentru a se remarca în orice domenii vor alege să activeze în viitor. 

 

Fiind o şcoală nouă, clădirea şi spaţiile aferente vor fi amenajate după ultimele standarde impuse de educaţia internaţională, cu săli de clasă, laboratoare, spaţii de joacă, baze sportive şi spaţii speciale pentru materii precum muzică, artă, teatru – care sunt incluse în programa şcolară în sistemele internaţionale. În vremuri de criză programele sportive, atelierele de arte şi activităţile extracuriculare sunt primele suprimate, ceea ce nu se întâmplă în şcolile internaţionale. Ne-am propus să organizăm o serie generoasă de cluburi, în funcţie de preferinţele părinţilor şi aptitudinile copiilor, activităţi care să completeze educaţia formală. Astfel, programul şcolii va fi unul care să le permită părinţilor să îşi lase copiii într-un mediu sigur, profesionist şi agreabil unde aceştia să înveţe, să mănânce, să se joace, să facă sport şi să îşi cultive şi talentele şi abilităţile pe durata programului de lucru al fiecăruia. 

 

În şcolile internaţionale există mai puţine probleme disciplinare. Când profesorii şi personalul cunosc fiecare copil în parte, aceştia pot lua măsurile adecvate din prima clipă de deviere. În şcolile private cazurile delicate sunt abordate imediat şi se corectează în scurt timp, astfel că situaţiile de violenţă, hărţuire, consum de droguri sau chiulul de la ore sunt aproape inexistente. Toate acestea vor fi reglementate de norme interne bine definite şi făcute cunoscute părinţilor şi elevilor din momentul când aceştia vor face cunoştinţă cu şcoala pentru prima dată, prin intermediul unui manual specific.

 
Reporter: Despre situaţia sediului?

Minodora Barbul: Deşi întrebarea a fost pe buzele tuturor de la bun început, de la primele evenimente organizate în comunitate, ne bucurăm să venim acum cu un răspuns explicit. International School of Transylvania îşi va desfăşura activitatea în strada Victoriei, aproape de Mall-ul oraşului, în spaţiile fostului Liceu Minier. Având sprijinul domnului primar Cătălin Cherecheş, a consiliului local şi a inspectoratului şcolar Maramureş, am primit în folosinţă gratuită pentru 49 de ani un spaţiu în care vom amenaja un campus şcolar modern, cu o clădire a şcolii propriu zise, o cantină, un teren de sport, spaţii de joacă şi alte câteva surprize. Dorim să oferim copiilor care vor studia în şcoala noastră aceleaşi condiţii pe care copiii din marile oraşe din lume le au în şcoli internaţionale similare.

 

Reporter: Când va fi demarat proiectul?

Minodora Barbul: International School of Transylvania îşi va deschide porţile în toamna anului viitor. Îi invităm pe toţi cei care sunt interesaţi de proiectul nostru să consulte în mod regulat site-ul nostru AISTschool.ro pentru a fi la curent cu progresele pe care le facem şi a solicita informaţii pe care le consideră de interes pentru situaţiile lor individuale.

Noi vom organiza periodic sesiuni de informare publică şi începând cu primăvara anului viitor cei interesaţi vor putea beneficia de prezentări ale spaţiilor în care ne vom desfăşura activitatea şi sesiuni deschise de întrebări şi răspunsuri.  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.