Curs valutar
Euro
4.5680 RON
Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc
1.4823 RON
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
bonta emese pe 29.02.2024 la 09:22
Domnilor ziaristi, sunteti intr-o grava eroare din nou, sunt in muzeu de pe vremea lui Ceausescu, domnul Alexa
G. Buju pe 16.01.2024 la 01:04
Felicitari lui !
Bun si de cinste Morosan !!
De mirare e ca polutucii din acelashhh aluat moroseni nu fac
Pompiliu Barbu pe 14.11.2023 la 16:08
Un om deosebit! De ar face fiecare roman pe sfert din ce a facut acest om Romania ar fi departe!
Nelu Botiș pe 29.09.2023 la 14:27
1. Stimate domnule Teremtus, cu tot respectul, vreau sa va comunic faptul ca Bonta Emese nu va respecta.
2.
Sambătă , 24 August , 2013
“Interferenţe maramureşene 2013: OM – spaţiu - timp”
Primăria municipiului Sighetu Marmaţiei derulează, în perioada 25 – 31 august 2013, Proiectul “Interferenţe maramureşene 2013: OM – spaţiu - timp”, finanţat de către Ministerul Afacerilor Externe, prin Programul Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, valoarea contractului de finanţare fiind de 15.000 lei.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
1. Cunoaşterea valorilor tradiţionale maramureşene, a instituţiilor de cultură şi educaţie din Maramureş de către un grup de 15 tineri din comunităţile de români din dreapta Tisei, Ucraina (Transcarpatia);
2. Promovarea valorilor tradiţionale maramureşene în rândul comunităţilor de români din dreapta Tisei, Ucraina (Transcarpatia).
Îndeplinirea obiectivelor specifice va duce la atingerea Obiectivului general - Păstrarea, dezvoltarea şi afirmarea identităţii culturale şi lingvistice a comunităţilor de români din dreapta Tisei (Transcarpatia), Ucraina, contribuind astfel la implementarea Strategiei Naţionale privind Relaţia cu Românii de Pretutindeni 2013-2016.
Necesitatea derulării proiectului „Interferenţe maramureşene 2013: OM-spaţiu-timp” a reieşit din identificarea ca şi un grup mai puţin implicat în activităţi a tinerilor între 15-20 ani, liceeni sau studenţi. În proiectele derulate până în prezent au participat elevi din clasele primare şi gimnaziale, proprietari de pensiuni turistice, profesori, oameni de afaceri.
Ca urmare, grupul reprezentat de tineri este necesar a fi implicat în cunoaşterea tradiţiilor româneşti (maramureşene), a modului de viaţă al comunităţilor din România pentru a crea puntea de legătură între generaţii, între trecut şi viitor, şi pentru a beneficia de oportunităţile în educaţie oferite de învăţământul din România.
Beneficiile implementării proiectului pentru comunităţile româneşti din dreapta Tisei vor fi reprezentate de implicarea tinerei generaţii în acţiuni de cunoaştere a istoriei, tradiţiei şi culturii româneşti, de promovare a acestora, contribuind astfel la atingerea obiectivului general al proiectului.
Rezultatele aşteptate în urma implementării proiectului sunt:
- tineri români din Ucraina implicaţi în activităţi de cunoaştere, promovare a valorilor ce contribuie la păstrarea, dezvoltarea şi afirmarea identităţii culturale şi lingvistice a românilor din dreapta Tisei (Ucraina);
- continuarea şi dezvoltarea parteneriatului între instituţii/ asociaţii din stânga şi dreapta Tisei pentru acţiuni comune de sprijinire a proiectelor comunităţilor româneşti din dreapta Tisei;
- o bună promovare a acţiunilor şi rezultatelor proiectului, cu sprijinul mass-media;
- generarea de idei de proiecte viitoare şi stabilirea de grupuri de lucru.
Partenerii implicaţi în proiect sunt: Primăria Solotvino (Ucraina), Asociaţia Speranţa (Ucraina), Asociaţia „Maramureş-Solotvino” (Ucraina), Clubul Rotarcact Sighetu Marmaţiei, Asociaţia „Acasă înseamnă...Europa” Sighetu Marmaţiei, Muzeul Maramureşului Sighetu Marmaţiei, Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei.
Pentru a realiza o primă informare a publicului larg şi a potenţialilor beneficiari privind proiectul şi progresul acestuia, organizaţiile implicate, activităţile care vor fi desfăşurate în cadrul proiectului şi rezultatele care se doresc a fi obţinute, Primăria municipiului Sighetu Marmaţiei vă invită să participaţi la conferinţa de presă din data de 26 august 2013, ora 10,00 la Sala „Transist” a Primăriei municipiului.
Pentru a realiza o primă informare a publicului larg şi a potenţialilor beneficiari privind proiectul şi progresul acestuia, organizaţiile implicate, activităţile care vor fi desfăşurate în cadrul proiectului şi rezultatele care se doresc a fi obţinute, Primăria municipiului Sighetu Marmaţiei vă invită să participaţi la conferinţa de presă din data de 26 august 2013, ora 10,00 la Sala „Transist” a Primăriei municipiului.
Comentariile celorlalți
Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.
Comentează acest articol
Adaugă un comentariu la acest articol.