• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 2 Octombrie , 2023

Întâlnirea Grupului de Lucru Mixt pentru Romi

Instituția Prefectului județul Maramureș a organizat întâlnirea Grupului de Lucru Mixt pentru Romi, în 26 septembrie 2023 şi a fost condusă de subprefectul județului Maramureș, doamna Enikö-Erzsébet Krizsanovszki. La întâlnire au participat membrii Grupului de Lucru Mixt pentru Romi.Tematicile abordate au fost cu privire la numărul liceenilor de etnie romă din judeţ şi a numărului de elevi romi care au fost înscrişi în clasa pregătitoare, pentru anul şcolar 2023-2024, după cum urmează:
- la nivelul judeţului Maramureş, există 200 liceeni de etnie romă, iar 334 de copii romi au fost înscrişi în clasa pregătitoare;
A fost prezentată o scurtă sinteză a activităților derulate de inspectorul care se ocupă cu incluziunea minorităţii rome din cadrul Instituției Prefectului județul Maramureș.
Cu ocazia Zilei Dezrobirii Romilor, care se marchează în 20 februarie, a fost organizat eve­ni­mentul intercutural – artistic, care a avut ca scop promovarea culturii şi tradiţiilor rome. În cadrul evenimentului, preșcolarii şi elevii de etnie romă din clasele primare, gimnaziale au fost premiaţi cu pachete cu îmbrăcăminte şi produse de igienă. Evenimentul s-a încheiat cu un moment artistic de dansuri ţigăneşti susţinut de elevii de etnie romă din comuna Coltău.
S-au organizat întâlniri în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Maramures la şcolile unde există un număr de mare de elevi romi în vederea analizării nivelului de frecvenţă şcolară a elevilor de etnie romă, în special a elevilor din clasele a VIII-a, care au fost informaţi în legătură cu posibilitatea accesării locurilor alocate în licee de Ministerul Educaţiei în fiecare an şcolar– una dintre condiţiile obligatorii fiind ca elevii să participe la examenul de Evaluare Naţională.

A fost diseminată informaţia cu privire la locurile alocate elevilor de etnie romă în sistemul de învăţământ de stat liceal, pentru anul şcolar 2023-2024. Ministerul Educaţiei a alocat 124 de locuri pentru elevii romi în licee, din care au fost ocupate 30 - 24 elevi în sistemul liceal şi 6 în învățământul profesional.

S-au prezentat rezultatele înregistrate în urma finalizării proiectului „Şcoala comunităţii din Remetea Chioarului” implementat de ASSOC Baia Mare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.