• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 16 August , 2023

Întâlnirea „DE AUR” a absolvenților anului 1973, de la Școala Generală Fărcașa, Generația 1958

Sala de festivități de la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” a găzduit, vineri, 4 august, întâlnirea prilejuită de împlinirea a 50 de ani de la absolvirea clasei a VIII-a, a Școlii Generale Fărcașa, a generaţiei de absolvenţi ai anului 1973, un prilej deosebit de a depăna amintiri și a de a vorbi despre frumusețea vieții.

Nu sunt foarte dese ocaziile în care şi absolvenţii clasei a VIII-a să se reîntâlnească după o anumită perioadă, la fel cum se marchează terminarea liceului sau a facultății. Și, totuşi, vineri, 4 august, am asistat la momente emoţionante, pline de nostalgie şi de bucuria revederii, cu ocazia întâlnirii, după o jumătate de secol, a absolvenţilor fostei Şcoli Generale Fărcașa.
În 1973, au absolvit două clase a VIII-a, însumând 47 de elevi: 24 în clasa a VIII-a A (diriginte, prof. Viorel Pop) și 23 în clasa a VIII-a B (dirigintă, prof. Gabriela Sandu)
La întâlnirea aniversară, din cei 47 de absolvenţi ai anului 1973, au răspuns „prezent” 27. Astăzi ei sunt oameni realizaţi, cu familii, cu copii și nepoți dar și cu părul alb, însă păstrând vigoarea şi sufletul încă tânăr. Din diferite motive, unii dintre colegi n-au putut să vină la întâlnire, fiind bolnavi ori plecați din țară, iar 11 dintre ei părăsind, din păcate, această lume.
Printre absolvenți s-a numărat și primarul comunei Fărcașa, Ioan Stegeran, care a ținut să-i felicite pe toți cei prezenți, atât în calitate de absolvent, cât și în cea de prim-edil, cu șase mandate consecutive la activ.

Înainte de începerea manifestării, preotul Ioan Bonea, și el numărându-se printre absolvenți, a rostit o rugăciune ținându-se, totodată, și un moment de reculegere în memoria celor dispăruți. Directoarea Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” Fărcașa, prof.Viorelia Vele, amfitrioana manifestării, i-a dat apoi cuvântul dirigintelui clasei a VIII-a A, profesorul Viorel Pop, ajuns la venerabila vârstă de 86 de ani, care a trecut la „strigarea” catalogului, așa cum o făcea și cu peste 50 de ani în urmă.

Pe rând, cei care au dorit au luat cuvântul, povestind despre realizările din viață, familie și carieră, aşa cum se procedează la aceste întâlniri de suflet. Au fost clipe deosebit de emoţionante, unii dintre ei vărsând chiar şi lacrimi de emoție, nostalgie sau bucurie. Toți cei prezenți au apreciat în unanimitate că întâlnirea de astăzi a fost o revedere minunată, cu momente nostalgice, cu amintiri din perioada dulce a copilăriei.
Dintre foștii dascăli ai școlii au fost prezenți și au rememorat momente trăite alături de cei care
le-au fost odinioară elevi, pe lângă dirigintele Viorel Pop, foștii profesori: Constantin Tașcă (sport-istorie), Maria Mija-Rațiu (chimie), Elena Păcurar-Iluț (limba franceză), Mărioara Iacob-Pop (muzică) și doamnele învățătoare: Elena Corniș, Maria Miza și Florica Grumaz.

Primarul Ioan Stegeran a conferit fiecărui profesor câte o diplomă de apreciere, în semn de recunoștință pentru activitatea didactică desfă­șurată pe raza comunei Fărcașa, doamnelor câte un buchet de flori, iar tuturor celor prezenți câte un pliant dedicat aniversării celor 50 de ani de la absolvire și câte un album cuprinzând imagini din comuna Fărcașa.

În continuare, foștii absolvenți, însoțiți de „jumătățile” lor, au făcut fotografii de grup și, pentru cîteva ore, au depănat amintiri, în cadrul intim și select oferit de sala de evenimente a restaurantului Rustik Fărcașa, la o masă dată în cinstea evenimentului. Iar pentru că revederea a fost atât de reușită, și-au  propus să o repete cu o proxima ocazie.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.