• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 28 Noiembrie , 2012

Întâlnire pe tema guvernarii în cadrul proiectului „CLIMACT Regions”

În perioada 15-16 noiembrie 2012 a avut loc la Praga întâlnirea comitetului de coordonare, o vizită de studiu şi întâlnirea internă pe tema guvernarii în cadrul proiectului “CLIMACT Regions” implementat prin Programul INTERREG IV C.

 

În cadrul întâlnirii comitetului de coordonare au fost abordate teme legate de prelungirea perioadei de implementare a proiectului până în martie 2013, aprobarea modificării bugetului, activităţi viitoare cum ar fi Conferinţa pe tema schimbărilor climatice ce va avea loc în luna decembrie 2012 la Lyon şi raportarea finală a proiectului.

 

Din partea judeţului Maramureş au participat d-na Adina Dumitru, director AMEMM – managerul proiectului, d-na Mihaela Liţe - şef birou relaţii internaţionale – responsabil tehnic şi doamna Angela Mihnea - şef serviciu monitorizare Agenţia de Protecţia Mediului Maramureş - expert, membru în grupul de lucru privind Observatoarele regionale a gazelor cu efect de seră.

 

În finalul zilei de 15 noiembrie 2012 a avut loc o vizită de studiu la Librăria Naţională Tehnică aflată în campusul Universitaţii Tehnice din Praga, o clădire nouă construită la cele mai moderne standarde de eficienţă energetică, unde ne-au fost prezentate instalaţiile de încălzire, aerisire şi protecţie împotriva incendiilor.

 

A doua zi a avut loc întâlnirea internă pe tema guvernării la care au participat reprezentanţi ai Ministerului Industriei şi Comerţului, Ministerului Mediului din Republica Cehă, Asociaţiei Enviros şi Platformei Tehnologioce Cehe pentru Biocarburanţi şi Industrie Chimică. Invitaţii au prezentat detalii despre activităţi, planuri de acţiune, guvernare în domeniul schimbărilor climatice din Republica Cehă.

 

În a doua parte a zilei, fiecare partener din proiectul CLIMACT Regions a prezentat stadiul planurilor de acţiune elaborate în propriile regiuni în cadrul proiectului, Maramureşul prezentând un prim draft al planului de acţiune pentru schimbări climatice şi pentru observarea gazelor cu efect de seră.

 

Mihaela Liţe, şef Birou Relaţii Internaţionale

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.