• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Mai , 2017

Întâlnire la RAMIRA, la 40 de ani de la înființarea IMUAS

La poarta fabricii, organizatorii au așteptat ca invitații să vină. Mulți au venit cu familiile și

s-au bucurat ca și copiii la ve­derea colegilor din perioada de dinainte de 1989. S-au îmbrățișat și la braț au pornit spre punctul de întâlnire, în prima hală modernizată, adusă la nivelul anului 2017. După câteva zeci de minute, invitații au umplut spațiul amenajat pentru acest eveniment. Actualul director general al RAMIRA, Karl - Josef Heinrich, a făcut oficiile de gazdă. Primul vorbitor a fost fostul director din perioada „roșie”. Ale­xan­­dru Chira are o vârstă respectabilă, dar se ține bine. A vorbit destul de puțin, dar foarte concentrat.
„Astăzi am reușit să ne întâlnim după 40 de ani de la înființarea întreprinderii. A fost un colectiv tânăr care a pornit construirea unei fabrici de mașini unelte, accesorii și scule. La timpul respectiv a fost o întreprindere cu o înaltă tehnicitate, cea mai înaltă din partea de nord-vest a României. Îmi face o deosebită plăcere că astăzi vom vizita RAMIRA, care cu ajutorul unor investitori, începând cu domnul Matei și apoi cu domnul Heinrich, a reușit să aducă înapoi RAMIRA acolo sau mai sus de ce a fost odată”, a spus fostul director Chira.

A urmat la microfon Dumitru Matei, cel care în 2000 a reînceput activitatea în fabrică.
„Înainte de 1989 aici lucrau peste 3200 de oameni, din care 500 de ingineri. Era ceva incredibil. La sfârșitul anului 1999, când am venit aici, am găsit 50 de angajați, 15 paznici, 15 alte funcții mai mici, 15 șefi și 5 muncitori. Am repornit, am încercat să repornim. Etapă cu etapă le-am pus la punct să putem lucra și am început să modernizăm fabrica”, a spus Dumitru Matei.
A urmat actualul director general, Karl - Josef Heinrich, cel care a venit cu grupul ceh, Chropynska Stojirna.
„Am venit în 2013, firma RAMIRA a fost reorganizată complet, atât tehnologic, cât și partea de producție. A fost investit mult, nu numai în utilaje ci și în clădiri. În momentul actual mergem în continuare cu aceste investiții, facem un birou de proiectare pentru viitor pentru a putea face linii automatizate de sudură. Va fi din nou o cantină la RAMIRA, cam în trei-patru săptămâni. În momentul actual noi lucrăm pentru toate țările, pentru toate firmele din lume, de la Volkswagen, Audi, Daimler, Nissan și așa mai departe. 99% dintre utilajele pe care le facem, merg la export. Lucrăm și pentru Dacia. Chiar acum avem un proiect destul de important și vom continua colaborarea”, a spus directorul general al RAMIRA, Karl - Josef Heinrich.  
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.