• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 14 August , 2012

Întâlnire de grad zero

Săptămâna trecută, liderii Guvernului s-au întâlnit cu reprezentanţii Comisiei Europene, Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale.

După întâlnire, premierul Victor Ponta a declarat că: “Deocamdată, suntem în agendă şi suntem într-o direcţie bună, pentru că majoritatea angajamentelor pe care Guvernul României, Guvernul pe care eu îl conduc, şi le-a asumat încă de la începutul mandatului, din 7 mai, au fost respectate. Este important însă şi în continuare să respectăm aceste angajamente şi să păstrăm stabilitatea şi predictibilitatea politicilor economice şi fiscale ale României. Important este faptul că am discutat şi, sigur, am asigurat faptul că tot ceea ce ne-am angajat şi toate politicile noastre economice şi fiscale rămân stabile, instituţiile statului şi instituţiile guvernamentale îşi fac în continuare datoria, iar criza politică, pe care eu am considerat-o încheiată pe 29 iulie, odată cu finalizarea referendumului, nu va afecta mai mult, până la urmă, viaţa economică şi celelalte elemente concrete. De altfel, delegaţia FMI, a Comisiei Europene, a Băncii Mondiale, a avut astăzi o întâlnire şi cu guvernatorul, cu domnul Mugur Isărescu, cu care şi eu m-am văzut ieri, tocmai pentru a avea în mod clar un set de măsuri şi un set de acţiuni prioritare convergente în ceea ce priveşte dialogul nostru şi acordurile noastre cu instituţiile internaţionale. Vroiam să fac doar câteva precizări, după care, bineînţeles, vicepremierul vă va sta la dispoziţie pentru detalii mai multe.

Aş vrea să vă spun doar faptul că există, categoric, decizia Guvernului de a păstra şi de a respecta toate condiţiile macroeconomice stabilite cu partenerii noştri internaţionali, condiţii care ţin de deficitul bugetar, de datoria publică, de reformele structurale. Am avut o discuţie foarte bună şi a fost apreciată adoptarea legislaţiei privind domeniul gazelor şi al energiei electrice”.

“Am discutat, evident, despre ceea ce ne dorim să facem în perioada următoare şi pentru 2013, fie că este vorba despre modul de încasare a TVA, despre sprijinul pe care vrem să-l dăm şi din punct de vedere fiscal agriculturii - un domeniu afectat anul acesta de secetă, dar care trebuie să se dezvolte în continuare - însă vreau să spun încă o dată, public, ceea ce am discutat şi în interior, toate schimbările de sistem fiscal, toate schimbările în ceea ce priveşte taxele şi impozitele, se implementează numai după ce avem un acord clar cu creditorii noştri internaţionali” - Victor Ponta.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.