• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 23 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 2 Iulie , 2012

Inima profesionalismului din sănătatea maramureşeană

Este un profesionist de excepţie, şi un manager de excepţie. Prin proiectele derulate în ultimii ani, Spitalul judeţean „Dr. Constantin Opriş” se situează pe aceeaşi treaptă cu marile centre universitare din ţară. Doctorul Călin Pop nu-şi atribuie însă merite, ci, cu modestie, spune că are onoarea şi privilegiul contribuţiei la dezvoltarea spitalului.

 
 

Este unul dintre cei mai buni cardiologi din ţară şi, totodată, unul dintre cei mai buni manageri de spital. Sub conducerea sa, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare a reuşit să se dezvolte din toate punctele de vedere, devenind practic un fel de clinică universitară.

Totuşi, Dr. Pop Călin nu şi-a arogat niciodată merite personale, ci a vorbit întotdeauna despre echipă, despre sprijinul primit de la minister sau Consiliu Judeţean. Rezultatele însă, vorbesc de la sine: „Într-adevăr, din 2010, spitalul a intrat pe o spirală ascendentă, care nu se regăseşte la alte spitale din jur şi care a început cu acel angiograf de 300.000 de Euro, care a fost obţinut cu sprijinul CJ şi care după un an şi jumătate de gesturi diagnostice realizate la peste 250 de pacienţi, din acest an, practic din martie, face şi terapie, pentru că am fost cuprinşi în programul naţional de angiografie coronariană, de dilatare coronariană, având în acest an 26 de proceduri asigurate prin program. A urmat 2010-2011 recuperarea datoriilor pe care actuala echipă de management le-a moştenit. Stingerea lor era o prioritate. Erau 130 de miliarde de lei vechi la furnizori şi 120 de miliarde la personal. Ele au fost stinse la finele anului trecut. În 2011 am reuşit să achiziţionăm prin fonduri proprii acel aparat de osteodensimetrie, un aparat care deschide perspectiva diagnosticului şi tratamentului osteoporozei şi afecţiunilor locomotorii la o gamă mai largă de pacienţi. Înainte era un singur aparat la unitate medicală privată. Noi am cumpărat acest aparat din fonduri proprii şi ne bucurăm pentru că este extrem de cerut. Plus că permite diagnosticul în afecţiuni de reumatologie, ostopedie, recuperare. Tot în acel an am reuşit să dotăm secţia de recuperare cu 5 aparate noi, cam de 25.000 de Euro, şi, evident, a început investiţia legată de reabilitarea spitalului judeţean, derulată prin Consiliul Judeţean, şi despre care s-a tot vorbit, este o mare oportunitate pentru spital. Diferenţele se văd în acest corp G, unde condiţiile sunt absolut diferite de ce a fost”.

Acestor proiecte se adaugă RMN-ul, care va fi pus în funcţiune peste câteva luni şi investiţia de la UPU. Practic, datorită managementului profesionist şi dăruirii lui Călin Pop, în acest an, când spitalul aniversează 40 de ani de viaţă, traversează poate cea mai benefică perioadă din istoria sa.

 
 

În cele  patru decenii de existenţă, Spitalul Judeţean a avut şapte directori: Dr. Constantin Opriş (1972-1990),  Dr. Ivan Peter (1990-1992), Dr. Ioan Blăjan   (1992-1997, 2009),  Dr. Ioan Roman ( 1997 – 2001), Dr. Constantin Prie  ( 2001-2004 ), Dr. Dănuţ Mureşanu (2005-2009), Conf. Dr. Călin Pop (2009 - în prezent).

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.