• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 16 August , 2023

Îndemn părintesc al Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, pentru Postul Adormirii Maicii Domnului

Sfânta Biserică Ortodoxă a rânduit în fiecare an, înainte de slăvitul praznic al Adormirii Maicii Domnului, două săptămâni de post și rugăciune spre a mulțumi cu evlavie, credință și recunoștință pentru toate darurile pe care Dumnezeu le revarsă asupra noastră, prin ocrotirea, mijlocirea și rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.
Postul Adormirii Maicii Domnului a început marți, 1 august, și se va încheia luni, 14 august, în ajunul Sfântului și Marelui Praznic al creștinătății, care anul acesta va fi sărbătorit marți, 15 august.
 


Cunoscând evlavia credincioșilor Bisericii noastre Ortodoxe Române față de Maica Domnului, dar și râvna sfântă a părinților slujitori la Sfintele Altare din parohiile noastre, și a monahilor mănăstirilor Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, vă îndemnăm cu părin­tească dragoste ca în toate zilele Postului Adormirii Maicii Domnului, la ceas de seară, să fie săvârșită Slujba Paraclisului Maicii Domnului.
De asemenea, îndemnăm preoții să pregătească cu multă grijă credin­cioșii și, mai ales, tinerii și copiii, în vederea pelerinajului care se face conform tradiției la sfintele noastre mănăstiri, pentru a încununa postul și rugăciunea prin darurile și binecuvântările primite de la Maica Domnului, ca răspuns la dragostea, evlavia și cinstirea pe care i-o aducem ca fii adevărați ai sfintei sale iubiri de Mamă.
În acest sens, în toată perioada postului Adormirii Maicii Domnului vor fi repetate pricesnele închinate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, punându-le la dispo­ziție cântările existente, multiplicate, spre a fi la îndemâna fiecărui credincios.
O rugăm pe Maica Domnului să ne dăruiască mult spor și ajutor sfânt în lucrarea noastră duhovnicească spre a culege rod bogat.

† IUSTIN
Episcopul Maramureșului
și Sătmarului

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.