• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 20 August , 2012

Incredibilul la români

“Există atâtea subtilităţi în se pierde justiţia! Şi, până la urmă, descoperă o crimă acolo unde iniţial n-a fost nimic.”

 

Citatul de mai sus aparţine lui Franz Kafka, făcând parte din romanul Procesul. Sunt sigur că în 1925, atunci când a fost publicat pentru prima oară romanul, nimeni nu îşi imagina că, aproape 100 de ani mai târziu, într-o ţară democratică doar cu numele, 8 milioane de oameni vor deveni domnul K.

Personajul principal al romanului, domnul K., primeşte într-o zi un mandat de arestare, fără ca să i se spună motivul, locul sau ora exactă unde trebuie să se prezinte. În urma unui proces simulat, K. este condamnat la moarte, fără să afle, până la urmă, de ce a fost acuzat. Sună foarte cunoscut…

Într-o zi de mare sărbătoare pentru creştinătate, nişte procurori trimişi într-o misiune clară de învinuire a celor care nu s-au supus directivelor de a nu merge la vot, încep să interogheze oamenii aflaţi la slujbă, fără să le comunice acestora ce au făcut, doar încercând să îi pedepsească pentru nesupunere şi căutând crime acolo unde nu există.

De trei luni de zile, cuvântul de ordine a devenit “incredibil”… Este incredibil cum justiţia este controlată şi aservită unui singur om care o foloseşte doar în scopuri personale meschine. Este incredibil cum serviciile secrete au ajuns să conducă tot în România. Este incredibil cum oameni din conducerile unor partide sunt şantajaţi pentru a face jocurile unui om care nu înţelege că poporul nu îl mai vrea. Este incredibil cum jurnaliştii, cei care constituie a patra putere în orice stat modern şi care ar trebui să vegheze la respectarea adevărului, sunt “răsplătiţi” cu grade militare pentru servicii deosebite. Şi, nu în ultimul rând, este incredibil cum mămăiţe şi tătăici bătrâni şi neajutoraţi sunt puşi, în zi sfântă, să jure pe Biblie că nu au fraudat un referendum.Ieri, în judeţul Alba, oameni din mai multe localităţi au fost luaţi cu dubele şi duşi la audieri la DNA, în legătură cu referendumul. Mă uit îngrozit şi mă întreb unde oare şi dacă aceste abuzuri se mai pot opri? Ne întoarcem în anii ‘50, ne întoarcem oare în perioada groaznică în care toţi cei ce aveau alte opinii politice care nu coincideau cu cele ale conducerii, făceau ani grei de temniţă?!

 

Oare oficialii americani care se tot perindă pe la Bucureşti şi care îl apără pe Băsescu, în ciuda voinţei unui popor întreg, ar fi tolerat astfel de abuzuri în Statele Unite? Oare ar fi iertat un om care îi încurajează pe americani să nu iasă la vot, un drept câştigat prin lupta şi jertfa unor generaţii întregi?! Şi noi, oare noi cât vom mai putea suporta să fim prigoniţi pentru că ne apărăm ţara, pentru că ne dorim un destin mai bun, pentru că nu mai tolerăm hoţia şi minciuna?! Şi cât vom mai suporta să fim reduşi la cifre şi raportări, numărul nostru fiind parcă mai important decât votul dat şi decât părerea noastră. Cu toate astea, deşi poporul nu îl mai vrea, acoliţii lui Traian Băsescu îl ţin cu forţa la conducerea ţării şi încearcă să ne ameninţe cu închisoarea pe toţi cei 8 milioane care am fost la vot, pentru ca ei să conducă în continuare România aşa cum vor, nestingheriţi.

Dar noi am spus stop abuzurilor, minciunilor, nedreptăţilor, clientelele de partid, furturilor şi ameninţărilor, am spus STOP Traian Băsescu, iar asta nu se va schimba!

 

Dragoş Titea, Secretar General departament Transporturi al PSD

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.