• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 16 Octombrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 14 Octombrie , 2024

Încă o inițiativă a deputatului USR Maramureș, Brian Cristian, a devenit LEGE!

„Am obținut în Parlament o nouă victorie pentru românii de acasă și pentru cei din diaspora! Încă un pas hotărât spre debirocratizarea României!”

În unanimitate, aproape cea mai recentă inițiativă legislativă depusă de Brian Cristian a fost adoptată! Este vorba despre eliminarea procurii notariale necesare atunci când se apelează la un avocat să ne reprezinte. De acum, va fi suficientă doar împuternicirea avocațială! Este o măsură bună pentru cei de acasă, dar și pentru cei din diaspora, care se confruntă și cu lipsa de notari și sunt nevoiți să piardă timp și bani mergând la ambasadă sau la consulat pentru procuri notariale.

„Sunt mândru că inițiativa mea legislativă pentru modificarea Legii nr. 119/1996 privind actele de stare civilă a fost adoptată aproape în unanimitate în plenul Camerei Deputaților! Un singur deputat prezent nu a votat, însă până și domnia sa se va bucura de acum de această facilitate, chiar dacă nu a binevoit să-și exercite atribuțiile. Le mulțumesc colegilor mei din USR pentru susținerea acestui demers, dar și parlamentarilor de la alte partide care au votat pentru. Este o victorie importantă prin care facilităm accesul cetățenilor la serviciile necesare prin eliminarea birocrației inutile!”

Acest demers va permite avocaților să reprezinte cetățenii în relația cu autoritățile de stare civilă în baza unei împuterniciri avocațiale. Mai exact, avocații vor putea solicita, în numele clienților lor, certificate și extrase de stare civilă, inclusiv în cazuri de schimbare a numelui, transcriere a actelor de naștere, divorț, deces și chiar adopție.

„Împreună reușim să schimbăm România în bine și să oferim soluții eficiente la problemele reale cu care ne confruntăm majoritatea!”

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.