• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 26 Martie , 2012

Lecţie de ,,Educaţie preventivă în cazul situaţiilor de urgenţă”

Elevii Şcolii ,,Dr. Victor Babeş” au aflat totul despre situaţiile de risc. Boboceii din clasa I B de la Şcoala cu clasele I-VIII ,,Dr. Victor Babeş” din Baia Mare, îndrumaţi de d-na profesor înv. primar Ana Mirela Crâncău şi supervizaţi de d-na prof. consilier educativ Varga Camelia, au desfăşurat prima lor activitate de parteneriat educaţional cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş, în cadrul Campaniei Naţionale a I.G.S.U., de informare şi educare preventivă a populaţiei ,,Să fim o naţiune pregătită”.

Datorită faptului că ei sunt impresionaţi de frumoasele calităţi ale meseriei de pompier, şi-au dorit să se întâlnească cu o reprezentantă a pompierilor, d-na plutonier major Florica Temle, care a fost primită cu mult drag şi multe emoţii. Aceasta le-a explicat copiilor care sunt principalele tipuri de risc, formele de manifestare ale acestora, precum şi modul de acţiune şi comportare în situaţia producerii lor. Prichindeii au învăţat care sunt pericolele generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu. Ei au înţeles că iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, dârzenia, hotărârea perseverenţa, cinstea, corectitudinea şi disciplina sunt valorile morale ale tuturor pompierilor. Au fost profund sensibilizaţi de materialul educativ-preventiv prezentat prin proiecţie de filme, cu tema: ,,Singur acasă”, ,,Trezeşte-te! Neglijenţa ucide!”, ,,Nesupravegherea aparatelor electrice”, ,,112-Apel de urgenţă!”. Astfel, au învăţat care sunt regulile de comportare în cazul producerii incendiilor. La iniţiativa lor, chiar au realizat un exerciţiu de simulare al modului de aplicare al acestor reguli. Ei au fost deosebit de interesaţi de informaţiile primite, le-au completat cu exemple din viaţa personală sau a celor din mediul apropiat, tratând concluziile cu deosebită maturitate. Copiii, în încheierea activităţii, au făcut o promisiune scrisă: ,, Promit solemn că nu mă voi juca cu focul!”.La activităţile de parteneriat care se vor derula în continuare, elevii vor merge în vizită la sediul I.S.U.M.M. pentru a vedea autospecialele, maşinile Smurd, dar şi pentru a-i cunoaşte pe curajoşii pompieri. Vor realiza şi activităţi de tip concurs, cu sprijinul specialiştilor: ,, Ştim să prevenim un incendiu?”, ,,Fereşte-te de foc!”, ,,Cine ştie, câştigă!”.


,,Cunoaşterea acestor exemple negative, oricât de neplăcute ar fi ele, vă ajută să înţelegeţi că trebuie să vă feriţi de pericole, altfel vă puteţi pune viaţa în pericol. Voi, copii, trebuie să ştiţi că trebuie să aveţi un comportament responsabil, pentru a putea preveni situaţiile riscante. Atunci veţi şti să preveniţi, să acţionaţi atunci când este necesar, să interveniţi în anumite situaţii de criză” - Plt. major Florica Temle.

 

Profesor înv. primar Ana Mirela Crâncău

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.