• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 21 Mai , 2012

În actualul mandat al preşedintelui CJ, Mircea Man / Seara, pe deal, drumurile sună cu jale

Parafrazându-l pe Caragiale,   s-ar putea zice: „Când spui Maramureş, spui izolare; când spui izolare, spui Maramureş”. Iar un factor de bază care determină izolarea este infrastructura defectuoasă.

 

Niciun investitor şi niciun turist nu e dispus să-şi rupă maşina pe drumurile de care conducerea judeţului şi preşedintele ar trebui să aibă grijă. Dar nu numai aici se manifestă nepăsarea, ci şi în gestionarea proiectelor de drumuri pentru care există finanţare europeană. Mircea Man a preluat pe tavă proiectul drumului Baia Sprie – Bârsana, aflat deja în faza de licitaţie. În patru ani nu a reuşit decât să facă drumul şi mai greu circulabil (deh, ca orice drum în lucru) şi să piardă aproape 4 milioane de euro, cât reprezintă penalizarea de 25% din finanţare. Să ai proiect şi finanţare aprobate şi să nu faci decât să vâri mâna în buzunarul contribuabilului pentru a acoperi penalizarea de 17 milioane de lei e o dovadă crasă de incompetenţă.

O incompetenţă pe care nu el o plăteşte, ci mult prea răbdătorii maramureşeni. Nu ar fi fost un capăt de ţară că Mircea Man şi-a făcut concedii cu patronul firmei care execută lucrarea - în 2009, în Antalya, în mai 2010, în Egipt (stând chiar în aceeaşi cameră de hotel de lux) sau că a mers la o paranghelie la pensiunea de la Băile 1 Mai, aparţinând aceluiaşi patron. Se putea trece peste aceste aspecte, dacă lucrarea era făcută ca la carte, iar Man era ferm şi corect în gestionarea lucrării şi a recepţiilor. În schimb, doar în ultimii doi ani, Selina a primit de la CJ-ul condus de Mircea Man 11 contracte în valoare de 96.000.000 lei, fără TVA). Dintre acestea, 7 contracte în valoare de 9.260.466 lei au fost atribuite prin negociere directă, pretextul fiind legătura cu drumul Baia Sprie – Bârsana, în conturile Selina, dar, după sejururi de lux, e dificil să o faci pe durul cu cel pentru care ai anulat o licitaţie la drumul Baia Sprie-Bârsana şi apoi l-ai favorizat la reluarea ei. Căci Selina a fost acceptată la licitaţie, deşi avea o cifră de afaceri cu 50% mai mică decât prevedea anunţul de intenţie. Acesta e şi unul dintre motivele penalizării: „modificarea, pe parcursul derulării procedurii, a unei cerinţe minime de calificare”.

Mircea Man s-a lăudat (autolauda fiind un alt prost obicei al său) că drumul Baia Sprie- Bârsana va fi cartea lui de vizită: una plină de gropi, întârzieri şi pierderi financiare. Poate că Man are dreptate şi chiar asta e cartea lui de vizită.

Dacă a dat chix cu un proiect de drum livrat la cheie – pe care orice gospodar chibzuit l-ar fi dus la bun sfârşit – e inutil să mai întrebi de ce drumurile din judeţ arată groaznic. Nu a fost în stare să repare drumul spre Târgu Lăpuş, cel pe care mergea la locuinţa sa. Ar fi fost şi acum plin de gropi, dacă nu era campania electorală din august pentru ocuparea locului vacant de deputat în Colegiul 2. Dar şi atunci, repararea s-a făcut până la limita colegiului (Copalnic Mănăştur), adică în stil de lucru electoral: repede şi prost, ca să mai fraierim o dată votanţii.

De data aceasta, Mircea Man nu va mai reuşi să păcălească electoratul, care va opta pentru cineva care e în stare ca măcar drumul spre casă să-l repare. Şi, vorba lui Petru Rareş, „… şi mai mult decât atât”

Comentariile celorlalți

Deni pe 03.06.2012 la 18:37
Nu inteleg de ce mai preia proiecte daca nu stie sa le finalizeze si nu face altceva decat sa piarda banii aiurea .
sceptica pe 30.05.2012 la 08:38
adevar "graieste" articolul
vasile pe 30.05.2012 la 07:34
Nu a fost in stare de nimic acest individ si-a batut joc de acest proiect dar si de noi prin faptul ca ne-a mintit..inacesti patru ani a reusit sa face, NIMIC!!!
Anca pe 30.05.2012 la 02:25
nu stiam chestiile astea. Daca numai jumatate ar fi adevarate, locul lui Man nu ar fi la coinducerea judetului, ci undeva, langa o fabrica de chibrituri...

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.