• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 1 Aprilie , 2016

În 24 aprilie se decide soarta oraşului Dragomireşti

Locuitorii oraşului Dragomireşti vor merge de două ori la urne, în decurs de câteva luni. Motivul? Cum discuţiile generate de creşterile de impozit de la începutul acestui an nu au dus nicăieri, consilierii locali au alocat fonduri pentru organizarea unui referendum.

 

 „Războiul” din Dragomireşti, început în urmă cu câteva săptămâni printr-un protest, se va încheia în 24 aprilie, printr-un referendum.  Lungul drum până la referendum a trecut până acum prin cabinetul prefectului, adunări publice şi proteste în stradă.

Niciun fel de discuţii şi medieri n-au reuşit însă să schimbe nemulţumirea oamenilor care, de la începutul acestui an, odată cu intrarea în vigoare a Noului Cod Fiscal, sunt obligaţi să plătească impozite mult mai mari.

De atunci, sunt hotărâţi să adopte singura soluţie pe care o consideră viabilă: revenirea la statutul de comună. Mai mult, încă de la începutul anului, au început să adune semnături prin care cer autorităţilor locale să declanşeze procedura referendumului.

Acum, localnicii din Dragomireşti şi autorităţile locale au căzut de acord în ceea ce priveşte referendumul pentru revenirea la statutul de comună. Săptămâna trecută a avut şedinţa de consiliu local în care aleşii din Dragomireşti au votat pentru organizarea referendumului şi au propus data în care să aibă loc.

 

 

Primarul Vasile Cosor spune că: „A avut loc ieri (miercuri, n.red.) o şedinţă de Consiliu Local, s-a votat alocarea de fonduri şi se fixează acum calendarul. Data referendumului va fi la 24 aprilie, secretarul lucrează acum la demersurile necesare, acesta trebuie validat de Prefectura Maramureş, Autoritatea Electorală Permanentă şi Tribunalul Maramureş. A fost şi prefectul aici, am fost noi cu o delegaţie la prefectură, dar nu avem altă soluţie. E foarte mare diferenţa de impozit între oraşul de gradul III şi comună după noul Cod Fiscal. Cei care au plătit 3-400 de lei, acum plătesc 900 şi ceva, deci s-a dublat. Părerile oamenilor sunt împărţite. Unii vor să rămână oraş, alţii nu, toţi vor referendum. Nu ştiu dacă vom avea de pierdut, probabil se vor retrage câteva instituţii ca OCPI, Procuratura, nu ştiu, în rest nu văd nicio schimbare negativă. Eu zic că va fi mai uşor să accesăm fonduri pe mediul rural şi pe fondurile astea până în 2020, oraşele mici nu au şanse mari”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.