• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 23 Octombrie , 2012

Împreună învingem!

Am să vă povestesc astăzi despre ceea ce s-a întâmplat pe Arena Naţională, miercuri, în Bucureşti, unde 80.000 de oameni au strigat, în cor, USL, într-o incredibilă demonstraţie de forţă şi unitate.

Am să vă explic, punct cu punct, de ce vrem să câştigăm alegerile şi ce anume vom face cu puterea pe care ne-o veţi da pe 9 decembrie.

Anul 2012 este anul victoriei USL, anul victoriei binelui şi corectitudinii, profesionalismului şi respectului faţă de popor, şi este anul marii schimbări, anul în care trebuie să mergem înainte, nu să ne întoarcem în timp, nu să ne întoarcem la ceea ce a fost rău. Nu ne putem opri din drum, nu putem să ne întoarcem la Băsescu şi PDL, anul acesta trebuie să mergem până la capăt!

În doar cinci luni de guvernare, am îndreptat, noi, cei din USL, o mare parte dintre greşelile făcute de PDL. Am promis că dăm înapoi salariile tăiate de Băsescu şi Boc şi ne-am ţinut de cuvânt. Am promis că dăm înapoi pensiile furate de Băsescu şi de Boc şi ne ţinem de cuvânt.

 

După 9 decembrie trebuie să ne gândim la modul în care România se va organiza ca o ţară europeană, ca o ţară care îşi respectă aleşii locali şi care îşi respectă cetăţenii.

Au fost cinci lucruri despre care am vorbit şi în opoziţie şi de când ne aflăm la guvernare şi pe care USL le va pune în practică: o creştere economică folosind potenţialul energetic şi agricol al ţării, investiţii în infrastructură, educaţie şi sănătate, folosirea eficientă a fondurilor europene, o administraţie competentă, şi, nu în ultimul rând, recâştigarea respectului faţă de noi înşine, dar şi în faţa europenilor, pentru a ne regăsi vocaţia de stat membru cu drepturi depline. Trebuie să punem societatea românească pe noi baze, mai echitabile, mai corecte, astfel încât România să devină cu adevărat un stat european.Uniunea Social Liberală este un proiect al românilor pentru România, nu este doar un proiect al lui Crin Antonescu şi Victor Ponta, este un proiect al tuturor celor care s-au săturat de sistemul mafiot şi clientelar alimentat de Traian Băsescu şi a celor care s-au săturat de clica PDL-istă, ARD-istă sau cum s-o mai numi acum gaşca de portocalii abonaţi la banii statului, până nu demult. Lansarea candidaţilor a demonstrat că USL este o formaţiune puternică, cu o largă susţinere populară. Niciodată, în ultimii ani, nu s-au strâns 80.000 de oameni la un eveniment politic, pentru a-şi susţine favoriţii.Traian Băsescu şi cei de la PDL ori nu au înţeles, ori se fac că nu înţeleg mesajul pe care românii l-au dat în ianuarie, odată cu schimbarea lui Boc, pe care l-au dat în iunie, odată cu instalarea guvernului USL sau mesajul pe care l-au dat la referendum, când aproape 8 milioane de oameni au spus că nu îl mai vor pe Traian Băsescu preşedinte. Pe 9 decembrie putem să le dovedim odată pentru totdeauna că România nu mai este ţara lui Băsescu şi a PDL-ului. Pe 9 decembrie România va porni pe un nou drum. Guvernul Uniunii Social Liberale, care nu am nicio îndoială că nu va câştiga alegerile, va continua lucrurile bune care s-au făcut în aceste luni, dar, mai ales, va începe schimbarea în bine a ţării, schimbarea pe care românii o aşteaptă de atâta timp.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.