• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 20 Mai , 2012

Ilie Tudorel, candidatul USL pentru Consiliul Local Baia Mare

Ilie Tudorel este candidatul USL pentru Consiliul Local Baia Mare. Social-democrat de formaţie, este cel mai vechi membru al actualului PSD, în organizaţia maramureşeană a partidului. Chiar dacă are în urmă o activitate de 20 de ani de politică, Ilie Tudorel aduce un aer de prospeţime în politica locului. Supercalificat, de profesie inginer, dar cu masterat în management, om de afaceri din 1990, candidatul USL are un program electoral în care regăsim trei proiecte pe care doreşte să le ducă la capăt. Pe lângă politică şi afaceri, este un pictor şi grafician desăvârşit.

 
 

Reporter: Cum se vede începutul de campanie electorală? Ce ar mai trebui făcut în săptămânile care urmează?

Ilie Tudorel: Este un început bun! Apreciez că primarul Cătălin Cherecheș a început bine campania și trebuie să ne ridicăm la rigorile acestei campanii. Am avut discuții în sediul de campanie al primarului Cătălin Cherecheș și al USL, cel de pe bulevardul Unirii, la intersecția cu bulevardul București. Am amintit de sediu deoarece sunt convins că în această campanie electorală transparența va fi la loc de cinste. Se va miza pe relația directă cu cetățenii. Înspre și dinspre cetățeni. Va fi o relație permanentă între candidații pentru Consiliul Local, respectiv primar și alegători, ceea ce este foarte important. Consider că acest mod de conduită este cel mai potrivit pentru a face administrație publică locală. Îmi place această atmosferă de colaborare și îmi doresc ca toți să pună umărul la această bătălie electorală, deoarece trebuie să câștigăm, detașat, ferm, fără probleme. Noul CL trebuie să fie pe măsura primarului Cătălin Cherecheș. Să fie la fel de inimos și să pună tot atâta suflet cât pune și primarul. Trebuie creată o echipă primar - Consiliul Local pentru a îndeplini acest deziderat vechi, al orașului, Baia Mare merită o dezvoltare durabilă. Lucru care nu a fost până acuma decât declarativ. În realitate, nu s-a întâmplat niciodată.

Mai cred că trebuie să lămurim oamenii că este necesar să vină la vot. Dincolo de dreptul de a vota, de obligațiile cetățenești, băimărenii trebuie să știe că votează pentru oraș, pentru viitorul orașului, iar legitimitatea obținută dintr-un număr mare de voturi ne va mobiliza mai mult.

Rep.: Care sunt prioritățile lui Ilie Tudorel?

I.T.: Voi încerca să duc la îndeplinire trei mari obiective. Cele trei pentru care doresc să fac parte din CL Baia Mare. În primul rând, aș dori să îmi aduc contribuția la imaginea orașului Baia Mare. Municipiul nostru nu are un brand de oraș. Ani de zile s-a vorbit de el, dar...Imaginea orașului Baia Mare este confuză pe plan internațional. Printre puținele lucruri care se știu despre oraș este accidentul ecologic din 2000. Mai mult, în sudul țării, de multe ori Baia Mare este confundată cu Satu Mare, ceea ce este inacceptabil.

Orașul nostru ar trebui să fie o capitală a tradițiilor maramureșene. Avem multe lucruri, obiective care pot fi un brand de oraș și mă voi lupta pentru această idee.

În al doilea rând, doresc realizarea în Baia Mare a unei zone industriale adevărate. Avem nevoie de un parc industrial și chiar a unei  zone libere pornind de la mai multe considerente. Baia Mare a fost o zonă monoindustrială, iar după închiderea mineritului și a metalurgiei, nu a mai rămas mai nimic. Noi nu producem. Suntem importatori de orice. Trebuie să exportăm! De aceea este nevoie de un parc industrial în care să se dezvolte multe afaceri, să vină investitori, mai ales din sfera producției. Nu trebuie să uităm că avem un vecin în partea de nord, Ucraina, care are o industrie ce merge. Și pentru acest lucru, Baia Mare ar putea fi o zonă liberă, o platformă spre Ucraina și dinspre Ucraina spre Europa. Este un proiect de care toată lumea a vorbit în ultimii 20 de ani, dar orașul a rămas împietrit în neputință. Suntem un oraș comercial, al serviciilor, și alea cu probleme. Dacă este un astfel de proiect început, mă voi alătura lui pentru a face, în sfârșit, ceva durabil.

Al treilea proiect se referă la promovarea valorilor pe care le-a avut și le are. Ele trebuie șterse de praf, sau trebuie coborâte din pod pentru că orașul nostru e un oraș de care ar putea fi mândri toți băimărenii. Voi iniția o comisie de lucru pentru a identifica tot ceea ce înseamnă patrimoniu material și imaterial al orașului. Sunt unele care se cunosc, dar cu siguranță că sunt multe care au fost date uitării sau de care nu se știe nimic.

Sunt trei proiecte care vor genera și altele, iar dorința mea este de a dărui orașului ceea ce trebuie! 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.