• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 8 Iulie , 2024

Hramul Mănăstirii Bârsana din Maramureșul Voievodal

Duminică, 30 iunie 2024 – I-a după Rusalii, a Tuturor Sfinților, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a slujit la Mănăstirea „Soborul Sfinților 12 Apostoli” Bârsana, Protopopiatul Sighet, județul Maramureș, cu ocazia hramului așezământului monahal.

Cu acest prilej, înaine de săvârșirea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a binecuvântat și sfințit icoana hramului, în prezența soborului slujitor, a obștii monahale, a credincioșilor și a autorităților locale.

Între părinții soborului slujitor amintim pe Pr. Vasile Aurel Pop, protopopul Sighetului, Pr. Mircea Valeriu Vana, slujitor la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” și directorul Agenției „Pelerinul creștin”, Pr. Marcel Oprișan din Bârsana, Pr. Iustin Luțai din Săpânța, Pr. Marius Bizău din Bârsana – Valea Muntelui, Pr. Simion Iuga din Nănești, Arhid. Dumitru Botiș, director cu serviciile sociale eparhiale, Arhid. Gherasim Nap, Arhid. Ioan Onuț Păcurar, referent al Secretarului Eparhial, Arhid. Radu Anton de la Catedrala Istorică „Adormirea Maici Domnului”, alături de alți preoți invitați.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corala mixtă formată din foști și actuali coriști din corala „Doxologia” alături de studenți teologi din cadrul Domeniului de Teologie Ortodoxă „Justinian Arhiepiscopul” din Baia Mare dirijați de părintele profesor Petrică Aurelian Covaciu, iar la momentul pricesnei, doamna preoteasă Ioana Botiș a interpretat o priceasnă tradițională.

La final, părintele protopop Vasile Aurel Pop a mulțumit Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru prezența în mijlocul obștii monahale și a credincioșilor, și, în semn de recunoștință și prețuire a oferit ierarhului, din partea obștii monahale în frunte cu monahia Filofteia Oltean, o icoană cu Maica Domnului și un coș cu flori.

Foto: Tudor Ciocotișan

 

Text: Pr. Adrian Dobreanu – director Departament Comunicații Media-Online

 

  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.