• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 24 Februarie , 2015

HHC România sau Economia socială egal progres social

Fundaţia Hope and Homes for Children România (HHC România) va derula, în perioada 14 ianuarie 2015 – 31 decembrie 2015, proiectul „Economia socială = progres social”, axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de intervenţie 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”. La sediul HHC a fost prezentat presei băimărene acest proiect.

 
 

Prin implementarea proiectului „Economia socială = progres social” se va contribui la creşterea numărului de locuri de muncă, prin înfiinţarea a cel puţin 51, crescând gradul de ocupare a membrilor comunităţilor, din care cel puţin 37 dintre posturi vor fi ocupate de persoane vulnerabile.

Pe durata proiectului se vor dezvolta, în regiunile Nord-Vest şi Centru, 11 structuri de economie socială, complet utilate şi funcţionale. O plus valoare a proiectului este dată de faptul că domeniile de activitate ale structurilor de economie socială se corelează cu abilităţile şi interesele beneficiarilor, astfel încât angajarea acestora să fie sustenabilă, pe termen lung. Proiectul are o arie de implementare şi un impact multiregional. Valoare totală a proiectului este de 9.908.866,04 RON şi se va desfăşura în parteneriat cu Judeţul Sibiu, Asociaţia Centrul de Cercetare şi Formare a Universităţii de Nord Baia Mare şi Aproximar, Cooperativa de Solidariedade Social, CRL (Portugalia). Pe parcursul implementării proiectului se are în vedere creşterea calităţii vieţii pentru 250 femei în situaţii de risc, 100 familii care au mai mult de 2 copii, 100 familii monoparentale şi 250 persoane de etnie romă din judeţele Sibiu, Alba şi Maramureş.

 

„Criteriile după care au fost selecţionate aceste structuri sociale sunt oferite de studiile realizate pentru a se vedea de ce servicii este nevoie, care sunt meseriile, profesiile cerute pe piaţă, de ce fel de întreprinderi avem nevoie. După ce se va termina perioada de derulare a proiectului, întreprinderile vor rămâne în concurenţă cu cele care există şi vor rămâne cele care sunt mai bune. De aceea avem o perioadă de un an în care putem să ducem aceste întreprinderi la un nivel cât mai ridicat pentru ca atunci când vor rămâne singure, să facă faţă competiţiei.

În ceea ce-i priveşte pe beneficiari, scopul e acela de a ajunge la integrarea lor socială, la activizarea lor economică, astfel încât acest tip de părinţi să nu mai fie nişte beneficiari de alocaţii sociale, de venituri din partea statului, ci nişte contributori în mod direct. Să poată şi ei contribui la ceea ce înseamnă taxe şi impozite în comunităţile în care trăim”, a spus Ştefan Dărăbuş, directorul HHC România.

 

Beneficiile proiectului

 

- 700 persoane vulnerabile vor beneficia de informare, orientare/consiliere şi mediere, din care 250 vor fi femei, aflate în situaţii de risc, 250 persoane de etnie romă, 100 familii cu mai mult de 2 copii, 100 familii monoparentale;

- 400 persoane vulnerabile vor participa la cursuri de instruire, certificate CNFPA;

- 11 structuri de economie socială vor fi înfiinţate, acestea vor genera 51 locuri de muncă, din care 37 vor fi ocupate cu persoane vulnerabile.

 

Structurile de Economie Socială care se vor realiza în Maramureş sunt: prefabricate beton (două), fabricare paleţi, fabricare brichete, îngrijire la domiciliu, logistică şi marketing, contabilitate.

În Sibiu vor fi: brutărie, confecţii, iar în Alba: Cămin persoane vârstnice şi îngrijire la domiciliu.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.