• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 6 Noiembrie , 2015

HHC România mai deschide două structuri economice sociale

Fundatia Hope and Homes for Children Romania a lansat, la Mogoşeşti, două Structuri de Economie Socială (SES), ateliere pentru prefabricate beton. La eveniment au participat reprezentanţii Fundaţiei şi Ştefan Dărăbuş, director coordonator al HHC pentru Europa Centrală şi de Sud-Est, primarul localităţii Satulung, Bujorel Mureşan, oameni de afaceri, şefi de instituţii, localnici. Deşi activitatea abia a început, au fost angajate 11 persoane, dintre care opt sunt beneficiari din grupul ţintă, persoane care provin din grupuri defavorizate.

 

Cele două ateliere sunt situate pe un teren aflat la drum principal şi au fost construite într-un ritm rapid. Mai sunt de pus la punct mici detalii de construcţie, în aşa fel încât hala să fie funcţională, în proporţie de sută la sută. Utilajele au fost aduse şi montate de specialişti, un inginer, şi alţii veniţi din zone de economie, unde funcţionează astfel de utilaje.

La momentul lansării s-au făcut câteva demonstraţii „la rece”, fără material, cu utilajele ce vor produce dale şi alte prefabricate. 

Structurile sociale deschise la Mogoşeşti fac parte dintr-o serie de 11 astfel de SES, care vor fi deschise în Baia Mare, Alba, Sibiu şi în zonele rurale din Maramureş. Acestea vor genera în total 51 de locuri de muncă, dintre care 37 vor fi ocupate de persoane vulnerabile.

 

„Sunt două întreprinderi care vor produce pavele de beton şi structuri de beton, prefabricate de beton, borduri, stâlpişori şi tuburi pentru fântâni. Angajaţii provin din grupurile cele mai vulnerabile, din grupurile de oameni aflaţi în dificultate, cu care noi lucrăm de regulă în HHC, şi credem că pe viitor vor fi sustenabile, vor reuşi să păstreze şi chiar să crească numărul de angajaţi şi mă bucur că prin organizaţia pe care o reprezint reuşim să dezvoltăm şi altfel de proiecte decât cele cu care ne-am obişnuit”, a spus Ştefan Dărăbuş. Proiectul are ca scop  creşterea calităţii vieţii pentru 700 de persoane incluse în grupul ţintă al proiectului (250 femei în situaţii de risc, 100 familii care au mai mult de doi copii, 100 familii monoparentale,  250 persoane de etnie romă). Până în prezent s-au deschis două SES la Alba Iulia şi trei în Baia Mare.

 

Directorul HHC România, Ştefan Dărăbuş a mai spus că 11 structuri de economie socială se vor dezvolta pe parcursul anului 2015, în ianuarie 2016 fiind încheiat acest proiect.

 

Toţi cei prezenţi au considerat că aceste ateliere vor avea de lucru şi vor rezista, chiar dacă pe piaţa construcţiilor există multe astfel de structuri. Există concurenţă, iar pentru a rezista trebuie ca produsele să fie de calitate şi serviciile de asemenea. Ştefan Dărăbuş crede că atelierele se vor descurca bine, vor avea comenzi, iar preţurile vor fi precum cele ce circulă pe piaţă.

 

Lansarea celor două Structuri de Economie Socială din Mogoşeşti face parte din proiectul „Economia socială = progres social” POSDRU/173/6.1/S/148124, derulat de fundaţia Hope and Homes for Children Romania, împreună cu partenerii săi. Structurile sociale deschise la Mogoşeşti fac parte dintr-o serie mai amplă de 11 astfel de SES, care vor fi deschise în Baia Mare, Alba, Sibiu şi în zonele rurale din judeţul Maramureş. Acestea vor genera în total 51 de locuri de muncă, din care 37 vor fi ocupate de persoane vulnerabile.

 

Proiectul are ca scop  creşterea calităţii vieţii pentru 700 de persoane incluse în grupul ţintă al proiectului (250 femei în situaţii de risc, 100 familii care au mai mult de doi copii, 100 familii monoparentale,  250 persoane de etnie romă).

Până în prezent s-au deschis două SES la Alba Iulia şi trei în Baia Mare. Până la sfârşitul anului se va mai deschide o astfel de structură de economie socială.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.