• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 27 Mai , 2013

HHC ROMANIA: Centru Regional de Formare Profesională

Investeşte în oameni!

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane

2007-2013

Baia Mare, 27 Mai 2013

 
 

Primul Centru regional de formare profesională a specialiştilor care lucrează cu familii

monoparentale pentru inserţie pe piaţa muncii este inaugurat de către Fundaţia HHC România în Baia Mare

 
 

Fundaţia Hope and Homes for Children România (HHC România) inaugurează în Baia Mare primul Centru regional de formare profesională pentru specialiştii care lucrează cu familii monoparentale pentru inserţie socio-profesională.

Centrul a fost dezvoltat în cadrul proiectului „Împreună către bunăstare” cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European:

- PROGRAMUL OPERAŢIONAL SECTORIAL DEZVOLTAREA RESURSELOR UMANE 2007-2013

- AXA PRIORITARĂ 6 „Promovarea incluziunii sociale”

- DOMENIUL MAJOR DE INTERVENŢIE 6.2. „Îmbunătăţirea accesului şi a participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”

 

În cadrul acestui Centru Regional de Formare Profesională vor fi instruiţi, până la finalizarea proiectului, un număr de cel puţin 750 de specialişti care lucrează cu familii monoparentale. În următorii trei ani, în perioada de sustenabilitate, în acest centru se vor organiza în continuare sesiuni de formare profesională şi workshop-uri adresate specialiştilor care sprijină părinţii singuri să fie activi pe piaţa muncii, devenind principalul loc de informare cu privire la noile servicii şi noutăţile legislative din România şi din ţările Uniunii Europene privind familia monoparentală.

Centrul regional de formare profesională pentru specialiştii care lucrează cu familii monoparentale pentru inserţie socio-profesională este singurul din regiunile de dezvoltare Nord-Vest şi Vest, prin urmare, este foarte important având în vedere numărul mare de solicitări venite din partea specialiştilor şi faptul că numărul familiilor monoparentale este în continuă creştere. 

Specialiştii care fac parte din grupul ţintă al proiectului sunt angajaţi în cadrul agenţiilor care furnizează servicii sociale de tipul SPAS, primării, DGASPC, AJOFM, instituţii sanitare şi ONG din judeţele Maramureş, Satu Mare şi Hunedoara.

 

La finalizarea cursurilor, specialiştii sunt recompensaţi cu certificate de competenţe comune mai multor meserii, antreprenoriale, iar asistenţii sociali înscrişi în CNASR obţin şi credite profesionale.

Centrul regional dispune de săli moderne, cu o ambianţă adecvată susţinerii sesiunilor de curs, şi totodată dispune de toate dotările necesare metodelor actuale de formare profesională. Dezvoltarea Centrului regional a fost posibilă cu sprijinul fondurilor FEDR.

 
Contact:

Ştefan Dărăbuş, Ph.D., Director Naţional

Fundaţia HHC România, B-dul Bucureşti Nr. 2A, Baia Mare

Tel/Fax: 0262 227419,

E-mail: office@hhc.ro.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.