• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 23 Octombrie , 2012

Harry Potter şi piticii de Maramureş

Celebrul actor englez Warwick Ashley Davis, cunoscut din filme precum “Războiul Stelelor” sau “Harry Potter”, a venit în Maramureş. Motivul? Filmarea unui documentar despre familia de pitici din Rozavlea care a fascinat o lume întreagă.

 
 

Povestea filmului despre piticii din Rozavlea e la fel de impresionantă ca şi povestea reală care a stat la baza scenariului. Jurnalistul sighetean, Johnny Popescu, i-a adresat o invitaţie actorului englez, pe facebook. De aici până la un documentar filmat pe Valea Izei şi în Sighet n-a fost decât un pas. 

 

Povestea familiei Ovitz din Rozavlea a fost prezentată pe larg de GAZETA de Maramureş. Formată din 7 pitici, trupa a devenit celebră în perioada interbelică, apoi în 1944, alături de alte sute de mii de evrei, sunt duşi la Auschwitz, unde i-au atras atenţia înfiorătorului medic Mengele, care i-a supus unor tratamente înfiorătoare. În anul 1946 s-au întors la Rozavlea, dar, găsind casa familiei devastată şi ocupată de ţăranii din comună, se mută la Sighet, apoi în Belgia, ca în anul 1949 să emigreze în Israel, la Haifa, unde, pentru o scurtă perioadă, au refăcut trupa „Lilliput”. Ultimul membru al celebrei trupe „Lilliput” a fost Perla, care a povestit aventurile familiei în mai multe cărţi şi reportaje.

Documentarul filmat zilele acestea în Maramureş va fi difuzat pe postul de televiziune „Chameleon” (Leeds) şi-l va avea narator pe actorul Warwick Davis, regia e semnată de Ursula MacFarlane, consultant şi coscenarist Ioan J Popescu.

 

Warwick Ashley Davis s-a născut la 3 Februarie 1970, în localitatea Epsom, Anglia. S-a făcut cunoscut în rolurile din „Willow”, „Leprechaun”, „Războiul Stelelor”, „Harry Potter” şi recentul serial de televiziune „Viaţa e prea scurtă” („Life’s Too Short”). Dacă iniţial a fost distribuit în filme datorită înălţimii (1,07 m), azi este cotat drept unul dintre cei mai mari actori ai Marii Britanii.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.