• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 24 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 16 Mai , 2016

Hai să rămâi mască la Teatrul „Masca”!

Trupa de teatru „Masca”  ne-a obişnuit de-a lungul celor 14 ani cu punerea în scenă a unor piese de teatru atât din repertoriul clasic – Mollier, Bulgakov, Goldoni, cât şi cel contemporan - Valeriu Butulescu, Dana Mândru, etc. În această primăvară – 17 mai, ora 17 la Teatrul de Păpuşi din Baia Mare trupa de elevi de la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” fiind susţinuţi de Asociaţia „Comunicaţi prin Noi” (preşedinte Dorina Miclăuş) va încânta publicul cu piesa de teatru „Jourdain cel scrântit”, M. Bulgakov, o comedie spumoasă care nu vă va dezamăgi.

Întrebată de ce a ales teatrul ca mod de petrecere a timpului pentru elevii dânsei, d-na prof. coord. Tatiana Cauni a răspuns: „Putem utiliza teatrul ca o  alternativă educaţională la ceea ce se impune în programele şcolare. Existenţa unei trupe de teatru într-o şcoală, poate aduce cu sine cultivarea plăcerii de a citi, a gustului estetic în domeniul dramaturgiei şi interesul pentru descoperirea abilităţilor dramatice. Tot prin intermediul teatrului ei se descoperă aşa cum sunt în realitate, învaţă să se accepte mai uşor, cu bune şi rele, îşi asuma complexele recunoscându-le, făcând un prim pas spre stăpânirea acestora, reuşind mai uşor să depăşească unele bariere de comunicare ce apar între ei.

Cu timpul, ei vor putea să utilizeze cu uşurinţă experienţa pe care o dobândesc într-o trupă de teatru, când se vor integra în diferite meserii alese, şi aici mă refer la abilităţi de comunicare, respect pentru opinia celui din jur, valori morale impuse într-un grup, diferite reguli de funcţionare a grupului, ducerea la îndeplinire a sarcinilor dintr-un grup, li se dezvolta elevilor spiritul de echipă, capacitatea de a lega prietenii, de a discerne între bine şi rău, învaţă să fie generoşi, toleranţi, etc.

De asemenea, prin atmosfera care se creează într-o trupă (sau cerc) de acest gen, poţi disciplina un caracter rebel sau poţi ajuta un temperament introvertit să se integreze grupului căpătând încredere în ceea ce face.”În speranţa că v-am stârnit curiozitatea în legătură cu această trupă de teatru, vă aşteptăm în sala Teatrului de Păpuşi să vă amuzaţi alături de colegii voştri mai mari sau mai mici nu înainte de a vă spune că aceşti copii din Trupa Masca sunt cei care organizează de 6 ani Festivalul de teatru pentru licee „Teatrul, un joc al ideilor” şi de 3 ani Festivalul de teatru pentru Şcoli Gimnaziale „Masca”, ei înşişi participând de-a lungul anilor la festivaluri de teatru de la Petroşani, Sinaia, Satu Mare etc.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.