• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 8 Octombrie , 2012

Guvernul USL repară nedreptăţile comise de PDL!

Guvernul Uniunii Social Liberale, aşa cum a promis în urmă cu patru luni, la momentul preluării guvernării, va face tot posibilul să îndrepte ceea ce a stricat PDL-ul şi să redea populaţiei toţi banii care li s-au reţinut în mod abuziv din pensii, salarii şi indemnizaţii, de către un guvern de amatori şi hoţi.

 

Cea mai recentă măsură luată de guvernul condus de Victor Ponta se află una extrem de importantă, chiar vitală pentru anumite categorii ale populaţiei, şi anume reîntregirea salariilor bugetarilor, aşa cum fusese promis încă de la momentul moţiunii de cenzură împotriva guvernului MRU.

 

Zilele trecute, în Parlament, a fost adoptată OUG prin care bugetarilor li se va acorda şi restul de 7,4% la salariu, începând cu luna decembrie. Acestei ordonanţe i-a fost adăugat un amendament care a creat cadrul legal pentru ca sportivii români să poată fi premiaţi cu sumele restante din 2008, bani care li se cuveneau şi de care numeroasele guverne PDL, conduse de, parcă eternul Emil Boc, s-au făcut că au uitat, ani de zile.

 

O altă măsură compensatorie luată de guvernul condus de Victor Ponta este aceea de returnare a banilor reţinuţi abuziv pensionarilor, pentru plata CASS.

 

Redeschiderea spitalelor şi şcolilor este o altă promisiune îndeplinită de către USL. Aceste instituţii sunt vitale pentru orice comunitate, iar închiderea lor a de către PDL a reprezentat o negare la exercitarea drepturilor fundamentale ale oamenilor, de acces la educaţie şi servicii medicale. Tot în domeniul sănătăţii a început deblocarea posturilor.

 

Una dintre cele mai recente măsuri adoptate de guvern a fost aceea a majorării indemnizaţiei pentru mame de la 75% la 85% din media veniturilor nete ale persoanei. Tot pentru repararea unor nedreptăţi comise de PDL, s-au reintrodus ajutoarele pentru însoţitorii persoanelor cu handicap.

 

De asemenea, după eşecul unei privatizări gândite şi demarate de PDL, guvernul a luat un set de măsuri necesare pentru redresarea situaţiei Oltchim, pentru ca angajaţii să îşi primească salariile restante şi pentru a nu îşi pierde locurile de muncă.

 

În plan fiscal, Guvernul Uniunii Social Liberale are o serie de proiecte, printre care se află păstrarea cotei unice, nu se va majora nicio taxă sau niciun impozit. Pentru a colecta mai mulţi bani la bugetul de stat se ia în calcul mărirea redevenţelor statului şi o mai bună colectare a veniturilor. Doar prin eliminarea mafiei lui Sorin Blejnar de la ANAF statul a strâns în 3 luni cu aproape 300 de milioane de euro mai mult decât în aceleaşi 3 luni din anul precedent.

 

Tot în cele patru luni de la preluarea guvernării, USL a început procedurile de desemnare a noului procuror general şi a procurorului şef al DNA, proceduri care respectă cerinţele europene şi care asigură independenţa celor doi care vor fi nominalizaţi.

 

În domeniul IT&C-ului sunt iarăşi pionieri, fiind prima ţară din Europa de Sud-Est care vinde licenţe de comunicaţii 4G.

Pentru următoarele luni de guvernare, până în alegeri, guvernul USL îşi propune să continue demascarea abuzurilor şi ilegalităţilor săvârşite de PDL în toţi anii de guvernare, să continue luarea celor mai potrivite măsuri pentru redresarea economică şi pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei şi, nu în ultimul rând, organizarea unor alegeri parlamentare corecte, care să respecte voinţa populaţiei.

 

DRAGOŞ TITEA, secretar general Departament Transporturi PSD

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.