• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 Mai , 2012

Guvernul ia, Curtea Constituţională dă înapoi!

Guvernul a dat, Guvernul a luat, Curtea Constituţională dă din nou! Haosul generat de acordarea şi apoi retragerea sumelor acordate de Guvernul Ungureanu primăriilor din bugetul de rezervă a trecut la o nouă etapă. Curtea Constituţională a decis că ordonanţa privind retragerea sumelor este neconstituţională.

 

Daţi banii, luaţi banii! Primării din întreaga ţară sunt aruncate în haos. Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu a alocat primăriilor din întreaga ţară fonduri din bugetul de rezervă. În 24 de ore de la numire, Guvernul Ponta a anunţat că va retrage banii necheltuiţi.

Au urmat ameninţări, procese, plângeri. Săptămâna trecută, problema a fost tranşată de Curtea Constituţională care a admis sesizarea Avocatului poporului referitoare la neconstituţionalitatea legii. Textul declarat neconstituţional de Curtea Constiuţională sună cam aşa: “Sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale acordate unităţilor administrativ-teritoriale în anul 2012, prin Hotărârea Guvernului 255/2012 privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2012, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale, pentru plata unor arierate aferente cheltuielilor curente şi de capital, precum şi pentru cofinanţarea unor proiecte cu finanţare externă nerambursabilă, neutilizate până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se restituie de către ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale la bugetul de stat, în contul din care acestea au fost încasate”.

Acum urmează altă harababură, pentru că primăriile trebuie să vadă cum pot prinde în buget nişte sume oficial retrase.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.