• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 9 Aprilie , 2012

Primarul Cătălin Cherecheş, atent la cum sunt cheltuiţi banii publici

Încă de anul trecut, dar şi în acest an, au fost alocate sume importante de bani de la bugetul local pentru reabilitarea grădiniţelor şi şcolilor de pe raza municipiul Baia Mare. În unele unităţi lucrările au debutat recent, dar sunt grădiniţe şi şcoli unde reabilitările şi modernizările sunt deja pe ultima sută de metri.

Atent la cum sunt cheltuiţi banii publici, dar şi din dorinţa de a se asigura că lucrările sunt executate corect, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, verifică în teren stadiul lucrărilor. Edilul băimărean a ajuns zilele trecute şi la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 5 din cartierul Vasile Alecsandri, unde este în curs de amenajare o sală care va deservi clasa zero începând cu noul an şcolar 2012 -2013.

La Şcoala cu clasele I-VIII nr. 5 din Baia Mare este şantier în lucru. Pe lângă lucrările de reabilitare ale clădirii, schimbarea ferestrelor vechi cu unele tip termopan, aici a fost amenajată o sală pentru clasa zero, care va apărea în ecuaţie în toamnă, la începerea anului şcolar 2012- 2013. Primarul Cătălin Cherecheş a luat la pas câteva dintre unităţile aflate în cartierul Vasile Alecsandri, urmând ca în perioada următoare să ajungă şi în celelalte cartiere ale oraşului. La Şcoala nr. 5, lucrările pentru amenajarea sălii clasei zero sunt pe ultima sută de metri. Sala a fost renovată, s-a pus parchet, iar mobilierul cel nou este pe măsura şi placul copiilor între 5 şi 6 ani, care, conform doleanţei guvernanţilor, din toamnă vor deveni şcolari. În oraşul nostru, sălile pentru clasele zero vor fi amenajate identic, urmând să fie mobilate la fel.

 

Grădiniţele de la parterul blocurilor vor fi desfiinţate

 

Motivele care au stat la baza înfiinţării grădiniţelor la parter de bloc, nu le cunoaştem, însă putem înţelege că din lipsă de alternative, s-a ales această variantă. Cu toate acestea, părinţii şi-ar dori ce e mai bun pentru copiii lor, respectiv grădiniţe spaţioase, cu săli luminoase şi amenajate modern, dar şi curte unde cei mici să poată să se joace în voie. Dar dacă alte posibilităţi nu au fost în trecut, părinţii au fost nevoiţi să accepte varianta grădiniţelor de bloc. Cătălin Cherecheş nu este de acord cu funcţionarea grădiniţelor la parter de blocuri, tocmai de aceea, încă de când a fost ales primar, caută soluţii pentru a construi noi grădiniţe, unde copiii băimărenilor să beneficieze de toate condiţiile. Până acestea vor fi construite, municipalitatea a alocat bani şi pentru grădiniţele de la parterul blocurilor, unde încă de la începutul anului au debutat diverse lucrări de reabilitare. Fiind vorba de copii, chiar dacă se preconizează ca într-un an să fie desfiinţate, grădiniţele de la parterul blocurilor trebuiau reabilitate.

 

„Este foarte important modul în care vor fi amenajate sălile pentru clasa zero, în toate şcolile din oraşul nostru. Dorim ca aceste săli să fie identice, să nu existe discrepanţe de la o unitate la alta, un copil de la o şcoală dintr-un anume cartier să aibă aceleaşi condiţii ca şi unul care este elev în zona centrală a Băii Mari. Chiar dacă trebuie să ne încadrăm într-un buget, am spus cât se poate de clar că îmi doresc doar lucrări de calitate, mobilier rezistent, iar la final aceste săli să arate cât de atractiv pentru micuţii care vor începe şcoala din toamnă. Nu mai facem rabat de la calitate, mai ales că s-a demonstrat deja că şi cu bani puţini se pot efectua lucrări trainice” - Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

 

„Îmi doresc ca în cel mai scurt timp toţi copiii din Baia Mare să aibă posibilitatea de a frecventa grădiniţe moderne, cu săli de grupă spaţioase, mobilate şi amenajate conform cerinţelor europene, dar şi conform doleanţelor părinţilor. Dacă vorbim de cartierul Vasile Alecsandri, aici vom construi în următorii ani două grădiniţe, unde vom muta unităţile care funcţionează momentan la parter de bloc. Este obligaţia noastră să le oferim copiilor noştri mediul potrivit în care să înveţe, să se dezvolte. Consider că sălile mici, înghesuite şi întunecoase nu sunt optime şi nu mai pot fi acceptate. Cu toate că le vom desfiinţa în curând, am acceptat să le reabilităm, deoarece la mijloc e vorba de copii” - Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.