• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 10 Iulie , 2023

George Simion și echipa de conducere AUR au prezentat programul de guvernare în 15 puncte

 La sfârșitul săptămânii trecute conducerea AUR a fost în Baia Mare. George Simion și colegii lui de partid au venit în nord pentru a prezenta programul de guvernare al AUR.

Manifestarea a avut loc în cea mai modernă sală pentru manifestări, din municipiul de pe Săsar, sala Filadelfia de la ATP Exodus. Parcările de la societate și din împrejurimi au fost pline de mașini, de microbuze, autocare. Membrii AUR din Maramureș au luat cu asalt sala în care urma să vină cei din conducerea partidului. Peste 800 de membri AUR au luat loc în sala Filadelfia. George Simion era așteptat să vină.

Conducerea partidului se afla în trafic, dinspre Satu Mare și a ajuns la locul de întâlnire cu membri de partid din Maramureș cu puțin timp după ora fixată pentru începerea evenimentului. Simion a fost întâmpinat cu salutări, strângeri de mână, de maramureșeni. Oaspeții au luat loc în primul rând al elegantei săli de evenimente. Manifestarea a fost coordonată de Ramona Ioana Bruynseels. Alături de președinte au luat loc europarlamentarul Cristian Terheș, senatorul Claudiu Târziu, prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea, conf. dr. Avram Fițiu și deputatul Darius Pop, președintele AUR Maramureș.

După o scurtă introducere, la microfon a venit George Simion.

,,Cei 33 de ani negri înseamnă o filă de istorie urâtă pentru poporul român. Nu putem să ne uităm întruna la trecut și să spunem cât e de rău și să spunem că un european( chipurile și noi suntem europeni când trebuie să dăm), trăiește 80 de ani. Românii, părinții și bunicii noștri care au tras din greu în minele de aur de pe aici, de la Roșia Montana, în minele de cupru de la Brad și de la Moldova Nouă, trăiesc 72 de ani în medie. Asta nu e dreptate.

Astăzi zâmbesc pentru că mă uit la voi, ficiori ai lui Bogdan, și capăt și eu și mai mare încredere în proiectul AUR. Am pornit împreună la drum. Voi, maramureșenii, ați fost coloana noastră vertebrală, a Alianței pentru Unirea Românilor. Îmi aduc aminte de o lună de septembrie în anul 2020, când ne ardea soarele în Piața Victoriei, când prim-ministrul țării și alți guvernanți nu voiau să discute cu noi, iar voi ați venit și ați spus că mergeți până la capăt. V-ați ținut de promisiune și vă mulțumesc!

Cred că în cei 3 ani și jumătate de când există AUR și cei 2 ani și jumătate de când suntem în Parlament, am arătat că putem face opoziție puternică, putem face demonstrații stradale și putem denunța fărădelegile la care suntem supuși, de la închiderea noastră samavolnică în case, vaccinarea forțată, până la vânzarea pe nimic a resurselor țării. Nu e de ajuns. Avem nevoie de mai mult. De aceea, astăzi, prezentăm viziunea noastră asupra felului în care trebuie condusă România”, a spus președintele AUR.

George Simion a precizat că la sfârșitul lunii septembrie își dorește ca AUR să aibă cel mai bun program pentru România”, care să fie dus în fiecare casă, „sperând ca Dumnezeu să ne ajute și să putem oferi o guvernare credibilă, de viitor, țării noastre și să începem reconstrucția României”.

Președintele AUR le-a mărturisit celor prezenți că, dacă există un cuvânt care nu îi place să îl audă în viața această, acela este Nu Se Poate. „Nu vă mai chinuiți să faceți un partid că nu intrați în Parlament, nu vă dau ăștia la televiziuni. Bun, nu ne dau la televiziuni, asta înseamnă că au adormit toți românii? Ba se poate! Nu încercați să ajungeți la guvernare, să luați primul loc, pentru că nu o să reușiți, PSD are televiziuni, are oameni în administrație, are o anexă mai mică și mai proastă numită PNL și nu se poate.

AUR are în cele 15 capitole ale programului de guvernare 150 de măsuri și vom arăta că se poate”.

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu, a afirmat, în fața celor peste 800 de maramureșeni prezenți la eveniment, că vara trecută AUR se afla la Baia Mare într-o campanie de consultare publică în cadrul căreia i-a întrebat pe români ce își doresc de la o guvernare cinstită. Acesta a adăugat că acum AUR a venit în fața maramureșenilor și a românilor cu un program de guvernare în care multe dintre propunerile făcute anul trecut se regăsesc.

„Astă vară eram aici, la Baia Mare, într-o campanie de consultare publică, tot în premieră, așa cum și astăzi ne aflăm într-o premieră de consultare publică de data aceasta cu privire la programul de guvernare. Anul trecut vă întrebam ce vreți dumneavoastră, românii, de la o guvernare cinstită a României. Iată că am aflat atunci, iar multe din ce ne-ați spus se regăsesc în programul de guvernare pe care vi-l înfățișăm astăzi. Un program de guvernare care, desigur, poate fi perfecționat. De aceea venim în fața dumneavoastră să vă întrebăm dacă ceea ce am gândit noi pentru România vi se pare fezabil, vi se pare bun pentru dumneavoastră, și dacă aveți propuneri noi pe care să le faceți, faceți-le. Aveți încredere că noi le vom prelua și le vom duce la îndeplinire atunci când vom fi la guvernare, sperăm că din 2024”, a spus liderul senatorilor AUR.

A urmat la microfon Marius Lulea. Prim-vicepreședintele AUR, a declarat că „În 2020 probabil am fi reușit să ne strângem în sală 100 – 200 de români. Ce vedem noi astăzi este că AUR crește. Suntem mințiți că o ducem bine, ni se repetă tot timpul la televizor. Cică avem economie. Să știți că economia din 1989 a României era o economie reală, bazată pe producție, iar astăzi, dacă comparăm cifrele, aceeași economie ar fi valorat peste 1.000 de miliarde de euro. România are un PIB de doar 300 de miliarde euro. Avem o datorie publică de 150 de miliarde euro, deci nu doar că au distrus tot, dar au furat și din viitorul copiilor noștri. 150 de miliarde euro înseamnă 5 autostrăzi de aici și până în China, asta ca să înțelegem dimensiunea dezastrului în care am fost aduși. Însă, românii nu vor fi mulțumiți în 2024 să le repetăm acest lucru, deoarece și ei pot vedea catastrofa în care a fost adusă România. Astăzi avem o economie care de la producție am trecut la consum. Economia României înseamnă să coborâm din bloc și să mergem la mall-urile construite, unde se vând produse străine, și construite peste fabricile noastre. Românii, din 2024, trebuie să o ducă mai bine!AUR propune şi vom face o simplificare a fiscalităţii. Trebuie să rămână mai mulţi bani la dispoziţia firmelor româneşti şi a salariaţilor. Pentru firmele mici cu o cifră de afaceri până în 5 milioane de euro, AUR propune un impozit simplificat de 2% din cifra de afaceri. Pentru cei care nu sunt corecţi cu poporul român şi care nu îşi declară profiturile în România se va institui o taxă de 1% din cifra de afaceri.  Va trebui statul să creeze bănci pentru agricultură, Banca Agricolă, Banca pentru Dezvoltare, care să ajute companiile şi administraţiile publice şi o Bancă Românească pentru Locuinţe şi Consolidare. Este nevoie ca românii să se crediteze la fel cum se creditează şi ceilalţi europeni, la dobânzi corecte. De asemenea, trebuie crescut salariul minim de la valoarea absurdă de astăzi până la cel puţin 4.000 lei salariul net. Vom creşte gradual, în 2 – 3 ani să ajungem la acel nivel”, a spus prim-vicepreședintele AUR.

Europarlamentarul Cristian Terheș a început discursul său pe o voce joasă și pe măsură ce a explicat celor din sală ce se întâmplă în parlamentul european a ridicat tonul și a captat atenția celor prezenți.

,,Schimbarea României, reconstruirea României și redarea demnității României începe și de aici. Începe de la fiecare dintre noi și de la fiecare dintre dumneavoastră. Un element esențial a tot ceea ce înseamnă program politic, acțiuni politice a Alianței AUR, începând cu 2024, se concentrează pe un singur cuvânt: SUVERANITATE națională. Toate aceste proiecte administrative, economice, culturale sunt fundamentale pentru ceea ce înseamnă reclădirea pe plan intern a României. Problema este că, și vă pot confirma lucrul acesta colegii care sunt în Parlamentul României, peste 65% din legislația trecută în momentul de față în Parlamentul României, este o legislație care pune legea din România în concordanță cu legile votate în Parlamentul Europei. Acești deputați sau senatori în momentul în care le vine o hârtie de vot nici nu o pot modifica. Doar iau act de ea.Pentru că așa au zis ăia și atât. Din acest motiv e  imperativ pentru fiecare dintre dumneavoastră să înțelegeți miza alegerilor europarlamentare din 2024. Europa se schimbă și las de-o parte Ungaria și Polonia. Ați văzut ce s-a întâmplat în Italia, Suedia, Finlanda, Germania mai zilele trecute. Se întâmplă în Spania, o să vedeți în două săptămâni. Dar ați văzut ce s-a întâmplat și în Olanda. Mă uitam la suprafața României comparativ cu cea a Olandei, pentru că este important.41 de mii de kilometri pătrați are Olanda. 239 de mii kilometri pătrați are România. Știți care e a doua țară din lume care exportă alimente? Olanda! România e mult mai mare decât Olanda și dacă mergeți astăzi în magazine, chiar și aici în Baia Mare, în Maramureș rar o să găsiți un produs în România”, a spus Cristian Terheș.

Europarlamentarul a spus că zilele trecute s-a propus de către Comisia Europeană un nou proiect de lege pentru introducerea euro digital.

Între aceste discursuri, George Simion a mai transmis mesaje maramureșenilor cu privire la eficientizarea administrației.

,,O măsură votată de toți românii: 300 de parlamentari. Așa au votat românii, așa trebuie să fie. Un guvern suplu și eficient! Maxim 12 ministere și maxim 50 de secretari de stat. Eu i-am văzut pe majoritatea celor 200 și ceva de secretari de stat actuali și vă zic că nu au nicio atribuție. Au doar un birou mare, o secretară și câțiva consilieri, o mașină cu șofer și atât. Nu produc  plus valoare pentru români. Se poate să facem unificarea localităților. Este un proiect sabotat de actualele partide în ultimii 10 – 15 ani.  Nici o localitate nu va avea primărie în România dacă nu are cel puțin 5000 de locuitori. Actualele primării, actualii primari, nu servesc intereselor cetățenilor. În locul aparatului birocratic al primarului, într-o comună de 1.000 de locuitori, vom lăsa un ghișeu unic pentru a lucra cu cetățenii.  Nu este nevoie de aproape 500 de mii de membri de partid în administrația locală și centrală. Am pornit, de la începutul anilor 2000, cu 800 de mii de angajați la stat și am ajuns în această guvernare, care își propune eficientizarea cheltuirii banului public, să avem peste 1.340.000 de angajați la stat. Nu ne deranjează angajații la stat și profesioniștii. Ba din contră, trebuie să îi încurajăm. Avem nevoie de o ierarhie a competențelor la nivelul statului român dar ne deranjează instituțiile căpușă de control, care sufocă afacerile românești, care, pentru că au ajuns în posesia unei hârtii, nu o dau din mână fără a obține ceva din schimb. Cu toată responsabilitatea, vă spun că trebuie să oprim numărul de angajări la nivelul administrației centrale şi locale şi trebuie să ne întoarcem de unde am pornit la începutul anilor 2000.

În programul AUR figurează şi înfiinţarea unui Fond Suveran de Investiţii, ca în Norvegia, nu ca la (Liviu) Dragnea. Adică,funcţional, eficient, care să asigure ceea ce în momentul acesta se pare ori că nu se poate, ori că nu se vrea. Spre exemplu, finalizarea tuturor investițiilor din domeniul energetic ca România să poată să fie suverană din punct de vedere energetic. Aceasta, împreună cu alte măsuri luate de conducerea statului, cum ar fi, în domeniul energiei, separarea distribuției de furnizare, poate să asigure banii necesari pe care îi țintesc toţi. Au dispărut 20 de miliarde de lei din bugetul statului, de unde luăm bani?”, a spus liderul AUR.

La finalul întâlnirii a vorbit și președintele AUR Maramureș, Darius Pop.

,,Ascultând antevorbitorii mei mi-am adus aminte de ce sunt eu aici, de ce sunteți voi, aici și de ce ați votat oameni ca noi să meargă și să vă reprezinte în Parlamentul României. Eu v-aș propune ca aceste aplauze pe care mi le-ați acordat să le mai acordăm încă o dată, pentru că nu sunt ale mele, sunt ale echipei de conducere AUR, al sufletului AUR, George Simion, al echipei mele și colegilor mei din Maramureș și nu în ultimul rând sunt ale maramureșenilor care încă mai au speranța că AUR va putea să schimbe ceva în România. Chiar dacă sunt cel mai tânăr parlamentar, să știți că nu-mi este frică. Pentru că sunt maramureșean! Și așa cum a spus și colegul nostru, noi suntem păstrătorii ADN-ului dacilor liberi și mă mândresc cu asta. De aceea vom merge înainte fără frică. Munca noastră de abia acum începe. Vom merge în această vacanță parlamentară din casă în casă pentru a duce mesajul nostru și programul de guvernare, speranța și informația corectă. Sunt convins că veți fi lângă mine și vom face o treabă bună. Trebuie să avem încredere în noi, să avem încredere în AUR, să avem credință și încredere în Dumnezeu”, a spus deputatul AUR maramureșean.

În  aplauzele celor din sală delegația AUR a ieșit în hol și au stat de vorbă cu maramureșeni care au dorit să îi cunoască mai bine. Au fost făcute fotografii, s-au acordat îmbrățișări și cuvinte de încurajare. A fost sărbătoare în AUR Maramureș.

    

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.